Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Längd.se har testat vindjacka och rullskidhandskar från Björn Dählie.
Längd.se har testat vindjacka och rullskidhandskar från Björn Dählie.

Test: Björn Dählie Jacket Impact och Glove Roller Grip

Längd.se har under sommar och höst testat några av produkterna i Björn Dählies rullskidkollektion. Inte minst då den tunna jackan Jacket Impact.
Även om vintern står för dörren i norra delen av vårt avlånga land så är det ändå så att för huvuddelen av alla "vasaloppsåkare" så är det långt kvar på barmarkssäsongen. Då är det bra att vara synlig i en tunn lätt vindjacka.

Den tunna vindjackan faller oss verkligen i smaken. Den var användbar på svala sommardagar och fungerar toppen nu som ytterplagg långt in på hösten. Plagget står emot vind mycket bra, sitter tight på kroppen utan att strama någonstans.

Vid rullskidåkning i trafik är A och O att man är synlig för bilister och andra trafikanter. Där gör jackan i starkt orange jobbet. Den har också mycket bra reflexer som blir viktigt när det skymmer på.

Materialet är mycket tunt och och lätt och det är knappt man känner av plagget på kroppen. Plagget funkar givetvis lika bra att springa och cykla i. Även vid landsvägscykling är det ju viktigt att synas bra.

Man kanske inte vill synas lika bra i skidspåret i vinter men jackan skulle också fungera mycket bra vid högintesitetsträning på skidor över skiddräkten.

Vi har också testat Björn Dählies rullskidhandske och efter drygt tre månaders användning konstaterar vid att det är slitstark och välsittande handske.

Mer information om Björn Dählies rullskidkollektion hittar du här.

Siste nyheter

liv_levi_pod_bild

Podcasts som tar dig in i långloppsvärlden

I rådande tider är det många som kanske får lite mer tid att fördriva. Är man intresserad av långloppsskidåkning i allmänhet och Visma Ski Classics i synnerhet så kan vi rekommendera att lyssna på pod...