www.langd.se

Längd.se har testat vindjacka och rullskidhandskar från Björn Dählie.
Längd.se har testat vindjacka och rullskidhandskar från Björn Dählie.

Test: Björn Dählie Jacket Impact och Glove Roller Grip

Längd.se har under sommar och höst testat några av produkterna i Björn Dählies rullskidkollektion. Inte minst då den tunna jackan Jacket Impact.
Även om vintern står för dörren i norra delen av vårt avlånga land så är det ändå så att för huvuddelen av alla "vasaloppsåkare" så är det långt kvar på barmarkssäsongen. Då är det bra att vara synlig i en tunn lätt vindjacka.

Den tunna vindjackan faller oss verkligen i smaken. Den var användbar på svala sommardagar och fungerar toppen nu som ytterplagg långt in på hösten. Plagget står emot vind mycket bra, sitter tight på kroppen utan att strama någonstans.

Vid rullskidåkning i trafik är A och O att man är synlig för bilister och andra trafikanter. Där gör jackan i starkt orange jobbet. Den har också mycket bra reflexer som blir viktigt när det skymmer på.

Materialet är mycket tunt och och lätt och det är knappt man känner av plagget på kroppen. Plagget funkar givetvis lika bra att springa och cykla i. Även vid landsvägscykling är det ju viktigt att synas bra.

Man kanske inte vill synas lika bra i skidspåret i vinter men jackan skulle också fungera mycket bra vid högintesitetsträning på skidor över skiddräkten.

Vi har också testat Björn Dählies rullskidhandske och efter drygt tre månaders användning konstaterar vid att det är slitstark och välsittande handske.

Mer information om Björn Dählies rullskidkollektion hittar du här.

Siste nyheter

teamramudden_20_21

Team Ramudden tror på segrar – men viktigast är att ha kul

Visma Ski Classics fortsätter att presentera teamen inför säsong IX. Nu har turen kommit till svenska Team Ramudden. Teamet kan se tillbaka på en mycket framgångsrik säsong X. Lina Korsgren vann Vasa...
tommy_pod

Podcast med Tommy Höglund

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast, Livigno2Levi, intervjuas Vasaloppets sportchef Tommy Höglund. Podden finns på Spotify och där du hittar poddar.
Ebba Andersson före Frida Karlsson. FOTO: Bildbyrån

Längdlandslaget redo för sommarens tredje läger tillsammans

Det har blivit en annorlunda sommar för längdlandslaget. Istället för att åka utomlands på läger har det istället blivit träningsorter hemma i Sverige och idag ansluter åkarna till Sollefteå för en o...