Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Nu släpps biljetter till för För-VM i Falun då förstås Charlotte Kalla är en av attraktionerna. FOTO: Linus Trygg.
Nu släpps biljetter till för För-VM i Falun då förstås Charlotte Kalla är en av attraktionerna. FOTO: Linus Trygg.

I dag släpps biljetter till för-VM 2014

Från och med i dag kan du köpa biljetter till delar av för-VM 2014.
För-VM 2014 är det stora genrepet inför skid-VM i Falun 2015. Världseliten inom längdskidor, backhoppning och nordisk kombination kommer då till Falun tillsammans med medierepresentanter från hela världen, volontärer och publik för att förbereda sig inför VM 2015.

– Vi är glada att kunna släppa biljetterna till för-VM redan i november. Den billigaste biljetten kostar inte mer än 95 kronor och barn under 12 år går in gratis. Därmed ger vi många möjlighet att följa genrepet på plats, säger Sven von Holst, VD för Falun2015.
 
För-VM i Falun blir spännande med rafflande tävlingar i upprustade hoppbackar och nya spårdragningar. Vid fyra tillfällen ska den nyrenoverade nationalarenan för nordisk skidåkning på Lugnet i Falun testas i skarpt läge.

Först ut är världseliten i herrarnas backhoppning i samband med världscupen den 26 februari. Därefter är det dags för nivån strax under världseliten att tävla i kontinentalcupen i backhoppning (1-2 mars) och nordisk kombination (8-9 mars).
 
Den 14-16 mars är det sedan dags för världscuptävling i längdskidor, backhoppning damer och nordisk kombination. Längdåkarnas tre etapptävlingar avgör den totala ställningen i världscupen. Även slutställningen i nordisk kombinations världscup ska avgöras i Falun.
 
– Det är första gången på tolv år som vi arrangerar världscuptävlingar i hoppbackarna. För-VM blir därför en viktig och nödvändig träning för vår organisation, säger Sven von Holst.
 
Falun2015 erbjuder inledningsvis biljetter till de tre sista tävlingsdagarna av för-VM, den 14-16 mars 2014. Biljetter till världscupen i backhoppning den kommer att släppas vid ett senare tillfälle.

Läs mer på...
www.falun2015.com

Siste nyheter

hemmavasan_live

Hemmavasan Live 15 augusti - tablå och hålltider

Över 13 300 deltagare är just nu anmälda till något av loppen i Hemmavasan 15–22 augusti 2020 som i år ersätter Vasaloppets sommarvecka. Med start 08.45 lördag 15 augusti bjuder Vasaloppet.TV på en n...