www.langd.se

Det lutar åt att Anders Södergren skippar en satsning på VM i Falun när det blir masstart på femmilen. FOTO: NordicFocus.
Det lutar åt att Anders Södergren skippar en satsning på VM i Falun när det blir masstart på femmilen. FOTO: NordicFocus.

Södergren skippar ett Falu-VM med masstart

När det står klart att det blir masstart på herrarnas femmil och damernas tremil vid VM i Falun reagerar Anders Södergren.
– Det är tråkigt, och dåligt av arrangörerna att de inte lyckas får till det. Jag tycker det är riktigt dåligt, säger Anders Södergren till SportExpressen.se.

Nu lutar det åt att Södergren skippar en satsning mot VM i Falun.

– I vinter blir nog sista säsongen jag satsar mot ett mästerskap, säger han vidare SportExpressen.se.

Internationella skidförbundet överlät beslutet till europeiska tv-unionen EBU om det skulle bli masstart eller inte. Och i går kom beslutet - att masstarten blir kvar.

– När besluten ligger hos tv-bolagen är det klart att det är lättare att producera en masstart, säger Södergren.

Nu talar det mesta för att Anders i vinter gör sin sista säsong som världscupåkare.

– Ja, det kan det vara. Jag har lust att satsa på långlopp, säger Anders som blir 37 år till våren.

– Det hade varit en väldig morot om det hade varit individuell start i Falun. Nu lutar det väldigt mycket åt att jag struntar i det, avslutar Södergren sitt snack med Expressen.

Siste nyheter

Therese Johaug vann två minuter före Marit Björgen på torsdagskvällens backrace på rullskidor utanför Oslo. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Johaug två minuter före Björgen

Therese Johaug var två minuter snabbare än Marit Björgen på torsdagskvällen backrace utanför Oslo. I herrklassen var Petter Eliassen snabbast och vann minuten före Hans Christer Holund.
Marit Björgen gör en spännande comeback när hon möter Therese Johaug i ett backrace på rullskidor i kväll. FOTO: Børre E. Helgerud.

Björgen mot Johaug i tufft backrace

Marit Bjørgen gör comeback och tävlar mot Therese Johauag i ett 11,5 kilometers backrace på rullskidor på torsdagskvällen. I herrklassen möter Team Ragde Eiendoms Andreas Nygaard och Petter Eliassen ...
Charlotte Kalla och de övriga världscupåkarna kommer att övervakas av projekt Snowflake för att hindra spridning av corona. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Världscupåkarna ska övervakas av projekt ”Snowflake”

För att inte få spridning av corona när världscupsäsongen drar igång har internationella skidförbundet, FIS, startat projekt ”Snowflake”. Samtliga åkare kommer att övervakas på ett nytt sätt skriver ...