Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Martin Persson är en av initiativtagarna till satsningen på längdåkning vid Trillevallen. FOTO: Trillevallen.
Martin Persson är en av initiativtagarna till satsningen på längdåkning vid Trillevallen. FOTO: Trillevallen.

Trillevallen satsar på längdåkning

För två år sedan byggde skidorten Trillevallen i västra Jämtland en ny 4-stolsstolslift och backrestaurang.
Nu fortsätter utvecklingsarbetet på destinationen genom en satsning på längdåkning.

Trillevallen har mycket fina förutsättningar för längdåkning, spårområdet innefattar tolv mil spår som har fått en upprustning. Elljusspåret ligger i direkt anslutning till boendeanläggningarna.

– Trillevallen ligger lite högre, 750 m.ö.h. När det regnar i dalen under tidig försäsong kommer det ofta som snö häruppe, berättar Henrik Linusson, vd på Trillevallen.

Martin Persson, tränare vid skidgymnasiet i Åre, är en av initiativtagarna till satsningen som görs i samarbete med Trillevallens Högfjällshotell, Trillevallens skidshop och JO Sport.

– Ambitionen är att skapa gynnsamma förutsättningar för grupper/klubbar att bedriva träningsläger, samtidigt så kommer denna satsning bredda utbudet för vad samtliga gäster i Trillevallen.

Inför säsongen 2013–2014 har servicenivån har höjts. I vinter kan gästerna ta del av längdtekniklektioner, vallakurser och skidmärket Rossignol kommer att ha ett testcenter uppe i Trillevallen. Allt detta erbjuds via den nya längdskolan som kommer att finnas i skidshopen uppe vid backarna.

– Vi är bara i starten på något som har möjlighet att bli riktigt bra på sikt, berättar Henrik Linusson.

Läs mer på…
www.trillevallen.com

Siste nyheter

Alfred Buskqvist vann SM på rullskidor i Lidköping. FOTO: Instagram Alfred Buskqvist.

Buskqvist och Olsson svenska mästare i Lidköping

Det blev klara svenska mästare när SM på rullskidor i fri stil avgjordes i Lidköping på söndagen. Alfred Buskqvist, IK Stern vann H 21 med 25,1 sekunder före Axel Bergsten, IFK Skövde SK. I D 21 vann ...
stafett_blink

Sju lag åker Blink Team Classic under 12 timmar

Under söndagen så avslutas Skifestivalen Blink i Norge med Blink Team Classic. Sju team tävlar om att åka så långt som möjligt på 12 timmar. Lagen består av två herrar och en dam. Tävlingen startade 0...
logo_lvsk

Dags för SM- och tävlingspremiär i Lidköping

Efter en vår och stora delar av sommaren då tävlingsverksamheten legat nere så är det äntligen dags för officiell premiär av säsongen 2020/2021 nu på söndag 8 augusti. Under en intensiv dag blir det ...