www.langd.se

Johanna Ojala blir ny expert i Vinterstudion. FOTO: Team Skitunnel.
Johanna Ojala blir ny expert i Vinterstudion. FOTO: Team Skitunnel.

Johanna och Mathias förstärker Vinterstudion

SVT ligger inte på latsidan inför den stundande längdsäsongen.
Nu förstärker man med två starka namn till Vinterstudion. Johanna Ojala och Mathias Fredriksson.
– Det ska bli spännande att höra Johanna i vinter. Jag är övertygad om att hon har mycket att tillföra, säger Vinterstudions projektledare Jonas Karlsson på svt.se.

Det är mycket snack om experter nu i de olika TV-kanalerna. När Per Elofsson gått till "OS-kanalen" Viasat kliver alltså Mathias Fredriksson in som ersättare i Vinterstudion. Mathias lämnar därmed TV4 där han i fjol kommenterade loppen i Swix Ski Classics.

Men än mer intressant känns förvärvet av Johanna Ojala. Johanna som har en aktiv karriär som JVM-åkare i början på 2000-talet men som sedan verkat som tränare, bland annat på skidgymnasier.

Nu är Ojala tränare i Thomas Alsgaards Team LeasePlan Go men svenskarna Jörgen Brink och Anders Södergren.
Johanna har stor kunskap att tillföra, inte minst hur åkarna rör sig på skidorna tekniskt sett.

Vinterstudion sänder i vinter 15 helger. En nyhet vad gäller längdåkning är att man har rättigheter till tävlingarna i Finland som man inte haft förut. Man drar igån i Bruksvallarna på den svenska premiären 23 november och totalt sände man drygt 200 timmar fram till och med 16 mars.

Som vi skrivit tidigare blir det också uppladdning inför helgerna med nya "Vinterstudion fredag".

Siste nyheter

Therese Johaug vann två minuter före Marit Björgen på torsdagskvällens backrace på rullskidor utanför Oslo. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Johaug två minuter före Björgen

Therese Johaug var två minuter snabbare än Marit Björgen på torsdagskvällen backrace utanför Oslo. I herrklassen var Petter Eliassen snabbast och vann minuten före Hans Christer Holund.
Marit Björgen gör en spännande comeback när hon möter Therese Johaug i ett backrace på rullskidor i kväll. FOTO: Børre E. Helgerud.

Björgen mot Johaug i tufft backrace

Marit Bjørgen gör comeback och tävlar mot Therese Johauag i ett 11,5 kilometers backrace på rullskidor på torsdagskvällen. I herrklassen möter Team Ragde Eiendoms Andreas Nygaard och Petter Eliassen ...
Charlotte Kalla och de övriga världscupåkarna kommer att övervakas av projekt Snowflake för att hindra spridning av corona. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Världscupåkarna ska övervakas av projekt ”Snowflake”

För att inte få spridning av corona när världscupsäsongen drar igång har internationella skidförbundet, FIS, startat projekt ”Snowflake”. Samtliga åkare kommer att övervakas på ett nytt sätt skriver ...