Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Jizerská 50 har sålt ut alla startplatser två månader innan tävlingen. FOTO: Jizerská 50.
Jizerská 50 har sålt ut alla startplatser två månader innan tävlingen. FOTO: Jizerská 50.

Fullt i Jizerská 50 två månader före start

Utsålt för fjärde gången i rad, återigen på rekordtid .
Exakt två månader före starten av Jizerská stoppade arrangören anmälningarna för 47:e Jizerská 50.

Några platser finns fortfarande till försäljning på Intersport network. Det är också ovanligt stort intresse för tävlingarna på 25 km klassiskt och 30 km fristil.

Totalt kommer 4 800 åkare från 30 olika länder att stå vid starten av 47: e Jizerská 50 12 januari. För en fjärdedel av dem blir det en premiär i den legendariska tävlingen.

Stjärnor som Thomas Alsgaard, Stanislav Rezac och Aukland bröderna kommer att delta och kanske även Lukas Bauer som tog tredjeplatsen förra vintern. Den tjeckiska ettan startar om han drar sig ur Tour de Ski.

– Vi jublar att vi har lyckats sälja ut loppet, och en månad tidigare än förra året, säger Marek Tesař från företaget Mather Activation, som deltar i organisationen av Jizerská 50 som marknadsföringspartner.

– Under de senaste åren har vi koncentrerat oss på tjänster för deltagarna. Vi har breddat banan, delat på 50 och 25 kilometers-loppen. Plus vi förbereder några nyheter för 2014, fortsätter Marek.

Genom att fylla startplatserna i Jizerská 50 går man samma väg som till exempel Vasaloppet, Marcialonga och Birkebeinerrennet, som också ingår i Swix Ski Classics.

Jizerská 50-helgen erbjuder också några kompletterande lopp: Intersport Jizerská 25 i klassisk stil, där antalet registrerade är nära tusen, Bedřichovská 30 i fristil med mer än fyra hundra registrerade deltagare samt även barntävlingar och en företagsstafett.

 

Siste nyheter

hemmavasan_live

Hemmavasan Live 15 augusti - tablå och hålltider

Över 13 300 deltagare är just nu anmälda till något av loppen i Hemmavasan 15–22 augusti 2020 som i år ersätter Vasaloppets sommarvecka. Med start 08.45 lördag 15 augusti bjuder Vasaloppet.TV på en n...