www.langd.se

Det här är vad som väntar alla hugade skidåkare i Orsa Grönklitt i morgon. FOTO: Orsa Grönklitt.
Det här är vad som väntar alla hugade skidåkare i Orsa Grönklitt i morgon. FOTO: Orsa Grönklitt.

Premiär i Orsa Grönklitt i morgon

Nu är det äntligen dags.
I morgon fredag 15 november öppnar Orsa Grönklitt ett belyst längdspår på sparad snö från föregående vinter.

Två dumprar, en stor grävmaskin och en spårmaskin har jobbat i tre dagar med att bära ut och pista nästan 4 000 kubikmeter sparad snö till ett cirka 1,5 kilometer långt längdspår, både för skate och klassisk stil.

– Vi räknar med många längdåkare till helgen säger Lars Axelsson, anläggningschef Grönklitt.

Grönklitts testcenter, förra årets succé med vallaservice, försäljning och skidtest, öppnar nu också till helgen.

Ungdomarna i Orsa SK jublar, nu är det äntligen slut på barmarksträningen.

– Verksamheten i klubben, med drygt 30 ungdomar, blir bara större och större. Vi ser fram emot helgen i Grönklitt, mina skidor står vallade och klara i garaget säger Bror Nilsson, Orsa SK.

När natursnön kommer, vilket den brukar göra den här tiden i Grönklitt, går det snabbt att få till flera mil längdspår på vägar och leder.
När kylan kommer så går det också snabbt att få till ytterligare kilometer på snökanonspåret. Totalt erbjuder Grönklittsanläggningen 80 kilometer längdspår.

Information avseende väder och snöläge uppdateras löpande på Orsa Grönklitts hemsida.

 

Siste nyheter

Therese Johaug vann två minuter före Marit Björgen på torsdagskvällens backrace på rullskidor utanför Oslo. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Johaug två minuter före Björgen

Therese Johaug var två minuter snabbare än Marit Björgen på torsdagskvällen backrace utanför Oslo. I herrklassen var Petter Eliassen snabbast och vann minuten före Hans Christer Holund.
Marit Björgen gör en spännande comeback när hon möter Therese Johaug i ett backrace på rullskidor i kväll. FOTO: Børre E. Helgerud.

Björgen mot Johaug i tufft backrace

Marit Bjørgen gör comeback och tävlar mot Therese Johauag i ett 11,5 kilometers backrace på rullskidor på torsdagskvällen. I herrklassen möter Team Ragde Eiendoms Andreas Nygaard och Petter Eliassen ...
Charlotte Kalla och de övriga världscupåkarna kommer att övervakas av projekt Snowflake för att hindra spridning av corona. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Världscupåkarna ska övervakas av projekt ”Snowflake”

För att inte få spridning av corona när världscupsäsongen drar igång har internationella skidförbundet, FIS, startat projekt ”Snowflake”. Samtliga åkare kommer att övervakas på ett nytt sätt skriver ...