Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Glada miner hos Anna Haag och Emil Jönsson på landslagslägret i Bruksvallarna. Utanför bild hjälpte vallachefen Urban Nilsson till med att höja humöret än mer. FOTO: Johan Trygg.
Glada miner hos Anna Haag och Emil Jönsson på landslagslägret i Bruksvallarna. Utanför bild hjälpte vallachefen Urban Nilsson till med att höja humöret än mer. FOTO: Johan Trygg.

Missad premiär oroar inte Emil Jönsson

En höst med flera veckors missad träning gör att Emil Jönsson står över premiären i Bruksvallarna. Kanske också världscupstarten i Kuusamo en vecka senare.
Men detta oroar inte Emil. Allt fokus är på OS.

Det är en glad och alert Emil som nu tränar på bra med landslaget i Bruksvallarna. Efter höstens sjukdomsperiod har han nu kommit igång bra med träningen.

Han och sambon Anna Haag missade landslagslägret på hög höjd i Italien och det syns att det nu är glada att vara tillbaka på läger tillsammans med kompisarna i laget.

Emil, du står över premiären i Bruksvallarna. Hur känns det?
– Det är klart att det är tråkigt men anledningen är ju att jag missat några veckors träning på grund av sjukdom. Man har ju en plan och vill lägga in en viss träningsmängd innan det är dags för tävling. Nu blir det för stressigt att få till det innan nästa helg, berättar Emil och fortsätter;

– Man vet att när det premiär så vill man vara lite i småform och att det känns bra. Så vi bestämde ganska tidigt att vi stryker de här tävlingarna så kan jag träna på hårda veckor ett tag till nu. Så kan jag köra förhoppningsvis i Kuusamo istället.

Blir det så att du säger till Rikard (Grip, förbundskaptenen) om det känns okej inför världscuppremiären i Finland?
– Lite så blir det väl. Det är svårt att veta hur det kommer gå där. Men det blir i dialog vi kommer stämma av hur hur jag ligger till och vilka kvitton jag får. Då kan jag få ett OK och att jag kör men det kan ju också bli så att jag väntar ett tag till.

– Det blir ju så här ett OS-år. Allt fokus är mot februari så jag vågar inte chansa. Poäng i världscupen är sekundärt.

Men du blir här under tävlingarna. Då kan du kan stötta klubbkompisarna i IFK Mora under premiären.

– Ja, för tusan det räknar jag med. Jag har ju varit med och vallat och testat skidor för Mora redan innan jag började tävlade för klubben. Jag hoppas jag får plats. Jag vet att det är hård konkurrens att vara med i det vallateamet. Jag hoppas jag kan snacka mig in där och få testa lite skidor åt dom andra.

För Anna så blir det dock tävlingspremiär i "Bruks". Det är en glad Anna som nu trivs att få vara med landslagskompisarna på läger efter att ha missat ett par läger under hösten.

– Det är väldigt kul och skönt att va med nu så man kommer in i gänget igen innan allt drar igång.

Hur är läget träningsmässigt en dryg vecka innan premiären?
– Det känns bra men man är lite sliten. Har ju tränat på nu ett tag, säger Anna och fortsätter;

– Är så skönt nu bara att vara på skidor och göra det man tränar för.

Det är en stor kontrast att vara i Bruksvallarna där "alla" toppåkare är nu mot Mallorca för några veckor sedan. Både Emil och Anna var med på delar av IFK Moras läger där.

Vad gav lägret där tycker du?
– Lite avkoppling blandat med väldigt bra träning. En bra kombination. Hård och tuff träning blir ju lite lättare i värme så det gav väldigt mycket.

Hur tänker du kring säsongstarten nu när den är så nära?
– Det känns kul att snart dra på sig mora-dräkten. Det är alltid spänt och nervöst när tävlingssäsongen drar igång men det är ju det här man tränar för, avslutar Anna.

Siste nyheter

Alfred Buskqvist vann SM på rullskidor i Lidköping. FOTO: Instagram Alfred Buskqvist.

Buskqvist och Olsson svenska mästare i Lidköping

Det blev klara svenska mästare när SM på rullskidor i fri stil avgjordes i Lidköping på söndagen. Alfred Buskqvist, IK Stern vann H 21 med 25,1 sekunder före Axel Bergsten, IFK Skövde SK. I D 21 vann ...
stafett_blink

Sju lag åker Blink Team Classic under 12 timmar

Under söndagen så avslutas Skifestivalen Blink i Norge med Blink Team Classic. Sju team tävlar om att åka så långt som möjligt på 12 timmar. Lagen består av två herrar och en dam. Tävlingen startade 0...
logo_lvsk

Dags för SM- och tävlingspremiär i Lidköping

Efter en vår och stora delar av sommaren då tävlingsverksamheten legat nere så är det äntligen dags för officiell premiär av säsongen 2020/2021 nu på söndag 8 augusti. Under en intensiv dag blir det ...