Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Marcus Hellner gör tävlingspremiär på hemmaplan i Gällivare och åker inte som de andra landslagsåkarna i Bruksvallarna. FOTO: NordicFocus.
Marcus Hellner gör tävlingspremiär på hemmaplan i Gällivare och åker inte som de andra landslagsåkarna i Bruksvallarna. FOTO: NordicFocus.

Marcus Hellner kör Gällivarepremiären

Nu är det klart att ett av svensk längdåknings största OS-hopp, Marcus Hellner, startar sin tävlingssäsong nu på lördag med Gällivarepremiären.
– Helt suveränt att Marcus väljer att visa upp sig på hemmaplan när OS-säsongen nu drar igång, hans medverkan är ett jättelyft för hela tävlingen, säger tävlingsledaren Lars-Gunnar Pettersson.

Marcus befinner sig just nu tillsammans med övriga landslagsåkare  på träningsläger i Bruksvallarna, ett läger som avslutas på torsdag och sedan bär det norrut för hans del.
– Gällivarepremiären passar bra in i min planering, en tävling på tuffa världscupbanor med bra snöförhållanden, säger Marcus och fortsätter:

– Sedan är det alltid skönt att få några extra dagar på hemmaplan och det känns kul att kunna ställa upp och köra när min egen klubb arrangerar.

Gällivarepremiären, som är FIS-sanktionerad, körs i fristil över 15 kilometer. Damklasserna kör 10 kilometer.

– Att Marcus nu lämnat klartecken för start lockar säkert ytterligare åkare av internationell klass att ställa upp här till helgen, det är många som vill ha ett kvitto på hur sommarträningen har gått, säger Lars-Gunnar Pettersson.

Gällivarepremiären arrangeras av SportEvent Gällivare Lapland och verksamhetschefen Stefan Nieminen är mycket nöjd och glad efter beskedet från Marcus:

– Att Marcus väljer att åka här är en kvalitetsstämpel för Gällivare som premiärort. Här finns alltid tidig snö och bra spår och vi hoppas på sikt kunna locka många nationslag att förlägga sin försäsongsträning till Gällivare och utveckla det här till en stor internationell tävling som sträcker sig över ett helt veckoslut.

Siste nyheter

Johan Eriksson med Auklandbron i bakgrunden. FOTO: Vasaloppet/Alexander Winther.

Johan Eriksson är tillförordnad VD för Vasaloppet

Vasaloppets utvecklingschef Johan Eriksson har utsetts till tillförordnad VD för Vasaloppet. En post han kommer att inneha åtminstone det kommande halvåret. Närmast på programmet står den digitala va...