www.langd.se

Marcus Hellner gör tävlingspremiär på hemmaplan i Gällivare och åker inte som de andra landslagsåkarna i Bruksvallarna. FOTO: NordicFocus.
Marcus Hellner gör tävlingspremiär på hemmaplan i Gällivare och åker inte som de andra landslagsåkarna i Bruksvallarna. FOTO: NordicFocus.

Marcus Hellner kör Gällivarepremiären

Nu är det klart att ett av svensk längdåknings största OS-hopp, Marcus Hellner, startar sin tävlingssäsong nu på lördag med Gällivarepremiären.
– Helt suveränt att Marcus väljer att visa upp sig på hemmaplan när OS-säsongen nu drar igång, hans medverkan är ett jättelyft för hela tävlingen, säger tävlingsledaren Lars-Gunnar Pettersson.

Marcus befinner sig just nu tillsammans med övriga landslagsåkare  på träningsläger i Bruksvallarna, ett läger som avslutas på torsdag och sedan bär det norrut för hans del.
– Gällivarepremiären passar bra in i min planering, en tävling på tuffa världscupbanor med bra snöförhållanden, säger Marcus och fortsätter:

– Sedan är det alltid skönt att få några extra dagar på hemmaplan och det känns kul att kunna ställa upp och köra när min egen klubb arrangerar.

Gällivarepremiären, som är FIS-sanktionerad, körs i fristil över 15 kilometer. Damklasserna kör 10 kilometer.

– Att Marcus nu lämnat klartecken för start lockar säkert ytterligare åkare av internationell klass att ställa upp här till helgen, det är många som vill ha ett kvitto på hur sommarträningen har gått, säger Lars-Gunnar Pettersson.

Gällivarepremiären arrangeras av SportEvent Gällivare Lapland och verksamhetschefen Stefan Nieminen är mycket nöjd och glad efter beskedet från Marcus:

– Att Marcus väljer att åka här är en kvalitetsstämpel för Gällivare som premiärort. Här finns alltid tidig snö och bra spår och vi hoppas på sikt kunna locka många nationslag att förlägga sin försäsongsträning till Gällivare och utveckla det här till en stor internationell tävling som sträcker sig över ett helt veckoslut.

Siste nyheter

Det blir ingen skidskyttevärldscup i Östersund i december. FOTO: Svenska skidskytteförbundet.

Världscupen i skidskytte startar – men ingen tävling i Östersund

Internationella skidskytteförbundet har vid ett sammanträde ikväll beslutat att världscupen i skidskytte ska starta som planerat. Däremot minskar höstens tävlingsorter från fyra till två och Östersun...
Blir det världscup i Ulricehamn utan publik i vinter. Bilden från 2017 när man arrangerade för första gången. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Världscuparrangören i Ulricehamn räknar med miljonförlust

Om publikförbudet för svenska arrangörer står kvar i vinter så blir det en rejäl smäll för världscuptävlingarna i Ulricehamn 16-17 januari. Arrangören räknar med en förlust på flera miljoner kronor. ...
pod_novak

Podcast med Max Novak

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast, Livigno2Levi, intervjuas Max Novak, Team Ramudden. Max vann Visma Ski Classics ungdomstävling förra vintern. Podden finns på Spotify och där du hitta...