Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Anders Södergren hoppas visa direkt att han är en man för OS. Om inte en förkylning sätter stopp. FOTO: Johan Trygg.
Anders Södergren hoppas visa direkt att han är en man för OS. Om inte en förkylning sätter stopp. FOTO: Johan Trygg.

Södergren vill visa form direkt

Anders Södergren står som bekant utanför landslaget inför årets säsong.
Med OS i sikte så är det viktigt att visa fin form direkt i fredagens premiär i Bruksvallarna.
– Ska man till OS så gäller det att åka bra på en gång, säger Södergren till Langd.se.

På torsdagseftermiddagen så testade Anders skidor för fullt på skidstadion i Bruksvallarna, precis som så många andra inför fredagens klassiska 10 kilometer för herrar och 5 kilometer för damer.

Södergren har haft en mycket bra period med träning i sommar och höst. Delvis tillsammans med lagkompisarna i Team LeasePlan Go. Thomas Alsgaards team där både Anders och Jörgen Brink är starka svenska inslag. Men om Brink har långloppen och Vasaloppet i fokus så är det fortfarande traditionell åkning som gäller för Södergren.

Anders plan är att visa fin form direkt så att det blir världscuptävlande och i förlängningen OS i Sotji.

Ett litet orosmoln har dock dykt upp precis innan premiären.

– Jag har känt något i kroppen senaste dygnet. Dom är sjuka hemma så vi får se hur det känns i morgon bitti, funderar Anders.

Under torsdagen var det mellan cirka 15-20 grader i Bruksvallarna. Återstår att se om det blir en kall premiär i morgon.

På herrsidan saknas Johan Olsson, Marcus Hellner (åker i Gällivare) och Emil Jönsson till start. Kan bli en bra dag för Hudiksvall med Anders Södergren och Daniel Richardsson. Daniel som kommit tillbaka starkt efter sommarens tragiska trafikolycka han var med om. I morgon får vi se hur långt det räcker.

På damsidan kommer alla de bästa svenska åkarna till start. På 5 kilometer blir det spännande att se hur de unga svenska tjejerna i Team 2015 och juniorlandslaget kan utmana de etablerade tjejerna i A-landslaget.

Läs mer om tävlingarna på Bruksvallsloppets hemsida.

Siste nyheter

Johan Eriksson med Auklandbron i bakgrunden. FOTO: Vasaloppet/Alexander Winther.

Johan Eriksson är tillförordnad VD för Vasaloppet

Vasaloppets utvecklingschef Johan Eriksson har utsetts till tillförordnad VD för Vasaloppet. En post han kommer att inneha åtminstone det kommande halvåret. Närmast på programmet står den digitala va...