Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Charlotte Kalla på väg mot överlägsen seger med ett leende på läpparna. FOTO: Johan Trygg.
Charlotte Kalla på väg mot överlägsen seger med ett leende på läpparna. FOTO: Johan Trygg.

Kalla - lycklig och överlägsen

Det strålar om Charlotte Kalla, både i och utanför skidspåret.
Seger med 58 sekunder före Britta Johansson Norgren idag var förstås inget annat än utklassning.
– Jag känner mig ganska harmonisk, speciellt när det går så här bra, säger Charlotte.

Kalla tog kommandot direkt i loppet och ledde med hela 14 sekunder före fransyskan Faivre Picon vid första tidspasseringen efter 2,2 kilometer. Sedan utökade hon ledningen successivt hela loppet.

– Jag kände verkligen att jag kunde hålla tempot uppe under andra varvet och det är en tuff stigning vi har ut från stadion upp till TV-kontrollen, säger Charlotte.

Hur ser du på nästa helgs världcuptävlande i Kuusamo?
– Det ska bli otroligt spännande att få komma dit och köra igång med tre tävlingar där, säger Kalla och fortsätter:

– Sista tiden har suget varit riktigt starkt att tävlingarna ska dra igång.

Nu blir det sprinttävling i morgon för Charlotte. Sedan blir det en mellanlandning i hemmet i Sundsvall några dagar under den här veckan innan det bär vidare till Finland. Några dagar med bland annat frisörbesök och att vara publik vid finalen av Gladiatorerna. Inte så mycket träning, så det blir en fortsatt pigg och alert Charlotte i Kuusamo.

– Det känns bra, det gör det definitivt. Det är ju ett bra tag sedan vi avslutade förra säsongen i Falun och mötte de andra åkarna.
– Nervöst kommer det att vara, men ett sug efter att tävla. Det ger mersmak när det går så här bra.

Det har varit hårdträning för Charlotte fram till två dagar innan premiären här i Bruksvallarna. Men två dagar med ett pass gjorde att det kom en del överskott i Pitåe-åkarens kropp. Det är det vi har sett resultatet av de senaste dagarna.

Enligt uppgift så ska de norska vännerna och konkurrenterna Marit Björgen och Therese Johaug vara imponerade över Kallas framfart i Bruksvallarna. De ska också ha sagt att hon är så lycklig.

På det svarar en leende Charlotte så här:

– Jag känner mig ganska harmonisk, speciellt när det går så här bra.

Bakom Charlotte var det ett hav av tid. Men näst snabbast var Britta Johansson Norgren och därmed lär hon ha kört till sig en plats i världscuplaget.

Ett mål som småbarnsmamman Britta haft klart i sikte. Britta har fått till bra träning i sommar, både på hemmaplan och med hennes nya långloppsteam SkiProAm.

Vasaloppet är ett stor mål för Britta i vinter men hon hoppas att det kan bli OS innan det också. Dagens insats tyder på att hon kan lyckas med båda.

Gårdagens tvåa Sofia Bleckur kom ej till start. En försiktighetsåtgärd med lite irriterade luftrör. Hennes klubbkompis i IFK Mora, Anna Haag, blev nu tredje svenska på sjätte plats.
Anna avslutade loppet bra och hade inte haft något emot ett varv till.

– Det hade bara varit bra med fem kilometer till, säger Anna som klättrade från 14:e plats vid varvningen.
 

 

Siste nyheter

Anton Karlsson drar före Emil Persson, Marcus Johansson och Andreas Holmberg på dagens träningstävling i Liared utanför Ulricehamn. FOTO: Fredrik Ljungström.

Anton Karlsson en sekund före Marcus Johansson

På söndagen genomförde Lager 157 Ski Team en träningstävling över 46 km på rullskidor i Liared utanför Ulricehamn. Totalt kom 40 åkare till start. Kampen om segern stod mellan tre av Lager 157 Ski Te...