Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Marcus Hellner vann lätt på hemmaplan. FOTO: NordicFocus.
Marcus Hellner vann lätt på hemmaplan. FOTO: NordicFocus.

Lekande lätt för Hellner i Gällivare

Marcus Hellner dominerade Gällivarepremiären över 15 kilometer fristil, seger 1 minut och 16 sekunder före Niklas Niska Bodens SK!
– Jag hade ingen jättekonkurrens precis, men är nöjd med mitt lopp. Jag är inte i toppform ännu, konstaterade Marcus efter loppet.

Gällivares OS-hopp valde att tävla på hemmaplan på Hellnerstadion istället för att vara med vid landslagets traditionella premiär i Bruksvallarna.

– Jag ville få ett lopp på en tuff bana av världscupklass och det får jag här. Dessutom är det skönt att kunna få några extra dagar på hemmaplan och träna och tävla under riktigt bra förhållanden innan det bär iväg till Kuusamo för världscuppremiären, säger Marcus

Damtävlingen över 10 kilometer vanns av Nina Lintzen, Årsunda.
  

 

Siste nyheter

Anton Karlsson drar före Emil Persson, Marcus Johansson och Andreas Holmberg på dagens träningstävling i Liared utanför Ulricehamn. FOTO: Fredrik Ljungström.

Anton Karlsson en sekund före Marcus Johansson

På söndagen genomförde Lager 157 Ski Team en träningstävling över 46 km på rullskidor i Liared utanför Ulricehamn. Totalt kom 40 åkare till start. Kampen om segern stod mellan tre av Lager 157 Ski Te...