Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Teodor var snabbast i prologen och dominerade sedan hela sprinttävlingen. FOTO: Johan Trygg.
Teodor var snabbast i prologen och dominerade sedan hela sprinttävlingen. FOTO: Johan Trygg.

Teodor segrade trots lite sprintträning

Teodor Peterson tog hem sprinten i Bruksvallarna före Simon Persson och Gustav Eriksson.
Åsarnaåkaren har i år tränat mer uthållighet men snabbheten såg ut att finnas kvar.
– En helt okej prolog och sen har det varit en bra dag, sammanfattade Teodor.

Teodor hade kontroll på finalen och vann klart före Simon Persson. Gustav Eriksson krigade sig till tredjeplatsen precis före Erik Silfver.

Segraren Peterson, sprintspecialisten, berättade att han inte tränat så mycket sprint inför säsongstarten. Det har varit lite annat fokus.

– Jag har lite ovana att åka sprint nu. Jag har tränat mycket längre pass för att öka min uthållighet, då har sprinten fått stå tillbaka lite. Jag känner att jag behöver något mer sprintlopp för att komma i bra form, säger Teodor.

Att du kört mer uthållighet. Har det med den tuffa OS-banan som väntar att göra?
– Det har man väl kikat på, annars vore man väl dum. Jag tror både där och på många andra banor att det är en fördel. Min maxhastighet den har jag och det är jag glad för, Det andra behöver jag utveckla.

En del åkare stångades och strulades en del men för Teodor var det en dag utan incidenter trots den kraftiga blåsten och snöyran som rådde.

Det var en avslappnad Teodor som snackade efter segern. På frågan om vad Mats Larsson tillfört som sprinttränare i det svenska landslaget i år var svaret följande:

– Det gör att vi rycker ifrån lite igen då. Så vi håller undan för de andra nationerna igen.

Sprinttävlingarna genomfördes i ett ordentligt blåsigt och snöigt väder. Trots det blev det sportsliga tävlingar med värdiga segrare.
 

 

Siste nyheter

Alfred Buskqvist vann SM på rullskidor i Lidköping. FOTO: Instagram Alfred Buskqvist.

Buskqvist och Olsson svenska mästare i Lidköping

Det blev klara svenska mästare när SM på rullskidor i fri stil avgjordes i Lidköping på söndagen. Alfred Buskqvist, IK Stern vann H 21 med 25,1 sekunder före Axel Bergsten, IFK Skövde SK. I D 21 vann ...
stafett_blink

Sju lag åker Blink Team Classic under 12 timmar

Under söndagen så avslutas Skifestivalen Blink i Norge med Blink Team Classic. Sju team tävlar om att åka så långt som möjligt på 12 timmar. Lagen består av två herrar och en dam. Tävlingen startade 0...
logo_lvsk

Dags för SM- och tävlingspremiär i Lidköping

Efter en vår och stora delar av sommaren då tävlingsverksamheten legat nere så är det äntligen dags för officiell premiär av säsongen 2020/2021 nu på söndag 8 augusti. Under en intensiv dag blir det ...