Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Johan Olsson står över världscuppremiären i Kuusamo. FOTO: NordicFocus.
Johan Olsson står över världscuppremiären i Kuusamo. FOTO: NordicFocus.

Johan Olsson avstår VC-premiären i Kuusamo

Femmilsvärldsmästaren Johan Olsson kommer inte till start i världscuppremiären i finska Kuusamo på fredag.
– Johan är inte medicinskt redo för att klara minitouren med tre tävlingar på tre dagar, säger landslagsläkaren Per ”Pliggen” Andersson.

Johan Olsson är sedan en tid tillbaka i träning efter en segdragen virusinfektion. Men steget från att åka skidor på konstsnön i egen takt hemma i Östersund till att ge full gas mot den yppersta världseliten är stort.

– Tiden är inte riktigt mogen än för Johan att gå in i skarpt läge. VC-premiären med sprint, 10 km klassiskt och 15 km fri stil i tur och ordning är tuff. Det krävs en kropp som är hundra procent redo, och riktigt där är inte Johan medicinskt idag, säger landslagsläkaren.

Förbundskaptenen Rikard Grip har haft en tät dialog med Johan Olsson de senaste dagarna och säger att beslutet är logiskt:

–En OS-säsong chansar vi inte eller tar några som helst risker. Vi säkrar upp Johan så vi inte riskerar att han blir sjuk igen. Min förhoppning är att Johan är klar för start i norska Lillehammer 7-8 december.

Jens Eriksson från Dala-Floda ersätter Johan Olsson i Kuusamo.

Siste nyheter

hemmavasan_live

Hemmavasan Live 15 augusti - tablå och hålltider

Över 13 300 deltagare är just nu anmälda till något av loppen i Hemmavasan 15–22 augusti 2020 som i år ersätter Vasaloppets sommarvecka. Med start 08.45 lördag 15 augusti bjuder Vasaloppet.TV på en n...