Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Det blir ökade prispengar för Espen Harald Bjerke och de andra åkarna i Swix Ski Classics. FOTO: Rauschendorfer/NordicFocus.
Det blir ökade prispengar för Espen Harald Bjerke och de andra åkarna i Swix Ski Classics. FOTO: Rauschendorfer/NordicFocus.

Swix Ski Classics ökar prispengarna till 200 000 euro

Swix Ski Classics meddelar att Swix Ski Classics kommer att öka prispengarna till  200 000 euro för 2014.
– Jag är mycket glad över att Swix Ski Classics fortsätter att växa, tävlingsserien kommer att öka sin betydelse och sitt stöd till den viktigaste delen av Swix Ski Classics; åkarna själva, säger David Nilsson VD, för Swix Ski Classics.

Åkarna kommer att tävla om tre olika ledarvästar: Den gröna för sprintpoäng, den gula för totalledaren och den rosa för bästa ungdomsåkare.

Dessutom finns det en lagtävling där varje lags två bästa manliga skidåkare och bästa kvinnliga skidåkare tillsammans med teamets totala sprintpoäng sammanräknas.

Swix Ski Classics sändes säsongen 2013 i mer än 59 länder världen över från Norge till Brasilien, av 20 olika TV-kanaler.

Mer info på…

www.swixskiclassics.com

Swix Ski Classics deltävlingar 2014:
Jizerská Padesatka, Tjeckien, 12 januari
Marcialonga, Italien, 26 januari
König Ludwig Lauf, Tyskland, 2 februari
Vasaloppet, Sverige, 2 mars
Birkebeinerrennet, Norge, 15 mars
Swix Ski Classics Final, Årefjällsloppet, Sverige, 29 mars

Siste nyheter

Alfred Buskqvist vann SM på rullskidor i Lidköping. FOTO: Instagram Alfred Buskqvist.

Buskqvist och Olsson svenska mästare i Lidköping

Det blev klara svenska mästare när SM på rullskidor i fri stil avgjordes i Lidköping på söndagen. Alfred Buskqvist, IK Stern vann H 21 med 25,1 sekunder före Axel Bergsten, IFK Skövde SK. I D 21 vann ...
stafett_blink

Sju lag åker Blink Team Classic under 12 timmar

Under söndagen så avslutas Skifestivalen Blink i Norge med Blink Team Classic. Sju team tävlar om att åka så långt som möjligt på 12 timmar. Lagen består av två herrar och en dam. Tävlingen startade 0...
logo_lvsk

Dags för SM- och tävlingspremiär i Lidköping

Efter en vår och stora delar av sommaren då tävlingsverksamheten legat nere så är det äntligen dags för officiell premiär av säsongen 2020/2021 nu på söndag 8 augusti. Under en intensiv dag blir det ...