Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Daniel Tynell njuter av sin första seger i Engelbrektsloppet i vintras. Anmälningarna rullar nu in till kommande upplaga. FOTO: Jörgen Hjerpe.
Daniel Tynell njuter av sin första seger i Engelbrektsloppet i vintras. Anmälningarna rullar nu in till kommande upplaga. FOTO: Jörgen Hjerpe.

2 000 anmälda till Engelbrektsloppet

Intresset för Engelbrektsloppshelgen 8-9 februari 2014 är rekordstort och det är redan 2 000 åkare anmälda till helgens tre lopp; Engelbrektsloppet, Engelbrektshalvan och Kristinaloppet.

Det stora skidintresset gör att Engelbrektsloppet, precis som många andra lopp, tvingas sätta en deltagargräns för att garantera bra skidåkning för samtliga åkare. Inför årets lopp kommer Engelbrektsloppet att stänga anmälan till Engelbrektsloppet när 2 000 åkare har anmält sig. Motsvarande siffra för Engelbrektshalvan och Kristinaloppet är 1 000.

– Det är redan över 1 000 åkare anmälda till Engelbrektsloppet och det tyder på att loppet kommer att bli fullt innan anmälningstiden har gått ut, säger Lars Holm, tävlingsledare.

Det är med blandade känslor denna praktiska gräns har satts.
– Det är synd att alla som vill åka våra lopp inte kommer att få möjligheten samtidigt som vi vill att alla som åker våra lopp ska känna att de kan göra det i sin takt utan att få problem, säger Lars Holm.

Engelbrektsloppet har även satsat på en ny pistmaskin och att bredda spåret på flera ställen, vilket möjliggör tre spår i bredd. Dessutom har den tidigare något branta utförskörningen ner till Klackberg gjorts om.

– Vi har dragit om spåret för att få till så mjuka kurvor som möjligt. Att det inte är lika brant som tidigare kommer förhoppningsvis att uppskattas och vi tror att åkningen kommer att flyta mycket bättre, säger Lars Holm.

Samtliga lopp ingår i En Svensk Klassiker och det märks ett större och större intresse för att ta Klassikern. Eftersom samtliga lopp under Vasaloppsveckan blev fulla rekordtidigt har många sett Engelbrektsloppen som en bra chans att ta Klassikern.

Engelbrektsloppet 60 km går den 9 februari 2013 och är ett lopp i klassisk stil som ingår i En Svensk Klassiker och i den internationella långloppscupen Euroloppet. Engelbrektshalvan 30 km den 9 februari ingår i Halvklassikern och Kristinaloppet 30 km den 8 februari i Tjejklassikern. Alla tre lopp avgörs med start och mål på torget i Norberg.
Mer info på Engelbrektsloppets hemsida.

Siste nyheter

hemmavasan_live

Hemmavasan Live 15 augusti - tablå och hålltider

Över 13 300 deltagare är just nu anmälda till något av loppen i Hemmavasan 15–22 augusti 2020 som i år ersätter Vasaloppets sommarvecka. Med start 08.45 lördag 15 augusti bjuder Vasaloppet.TV på en n...