Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Jimmie Johnsson, Bill Impola och Oskar Svärd var snabbast på dagens lagtempo i Östersund. FOTO: TV4:s sändning.
Jimmie Johnsson, Bill Impola och Oskar Svärd var snabbast på dagens lagtempo i Östersund. FOTO: TV4:s sändning.

Team Coop och SkiProAm bäst på lagtempo

Premiären på lagtempo i Östersund slutade med segrar för Team Coop och Team SkiProAm
Team Coop hade en hård kamp med Team Lease PlanGo och Helsinge Ski Team. Men en stark Jimmie Johnsson drog fram Coop till segern 12 sekunders marginal.
SkiProAm var ohotad i damklassen.

När skidskyttetävlingarna i Östersund fick ställas in på grund av kraftig blåst kunde ändå lagtempot Maxim XCTTT genomföras.

Team Coop ställde endast upp med tre åkare men höll ihop laget och vann före Team Lease PlanGo och Helsinge Ski Team. Marginalen efter 12 km var 12 respektive 15,9 sekunder.

Av sändningen i TV4 att döma så åkte de bästa lagen på blanka skidor och stakade sig runt. Jimmie Johnsson var det som var starkast i Coop och Oskar Svärd och Bill Impola fick slita.

Så här sa Oskar i TV 4:s sändning när segern var klar:

– Det var skoj. Jimmie var jädrigt starkt och har dragit mycket. Bill var lite trött i början så jag la mig sist för att få med alla. Men Jimmie var klart starkast, inget snack om saken.

På frågan om det här kan vara något för framtiden sa Oskar så här:

– Nu var väl inte datumet perfekt för oss. vi har ju till exempel Lukas och Petter på världscupen. Är man fem gubbar kan man ha lite mer taktik. Jag tycker det var skoj. Jag gillar ju cykel och det här var ju likt deras tävlingar. Det vore roligt med en sån lagtävling i Ski Classics i framtiden.

I damklassen kunde inte Ski Team Sweden och Team Mikz hota Team SkiProAm med Sara Lindborg, Annika Löfström, Lina Korsgren, Solfrid Braathen. Braathen hängde inte med övriga tre hela vägen men tiden togs ju på tredje åkare så det var inget problem.

 

Siste nyheter

Johan Eriksson med Auklandbron i bakgrunden. FOTO: Vasaloppet/Alexander Winther.

Johan Eriksson är tillförordnad VD för Vasaloppet

Vasaloppets utvecklingschef Johan Eriksson har utsetts till tillförordnad VD för Vasaloppet. En post han kommer att inneha åtminstone det kommande halvåret. Närmast på programmet står den digitala va...