Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Lukas Bauer kommer till Årefjällsloppet. Här går han i mål som tvåa i förra årets Jizerska. FOTO: Årefjällsloppet.
Lukas Bauer kommer till Årefjällsloppet. Här går han i mål som tvåa i förra årets Jizerska. FOTO: Årefjällsloppet.

Lukas Bauer till Årefjällsloppet

Den tjeckiske världsåkaren Lukas Bauer vann 10km klassiskt under helgens världscuptävlingar i Kuusamo.
Nu bekräftar Lukas att han kommer till Swix Ski Classics-finalen och Årefjällsloppet 29:e mars 2014.

– Självklart är jag glad över helgens seger, ett bra kvitto för de kommande tävlingarna med OS i Sotji som en höjdpunkt. Men jag ser även fram emot Årefjällsloppet! Det såg fantastiskt vackert ut på tv förra året och långlopp är en kul tävlingsform. Det finns några fina stigningar längs Årefjällsloppet och banan borde passa mig bra, säger Lukas Bauer.

Lukas Bauer har en meritlista större än de flesta med två totalsegrar i Tour de Ski, tre OS medaljer, en VM medalj och nu 24 världscupsegrar. Han tillhör även långloppslaget Team Coop och slutade i fjol tvåa i Jizerska Padesatka, den första deltävlingen av Swix Ski Classics.

Årefjällsloppet genomförs för andra gången 28-29 mars 2014. Det finns tre olika klasser, 11, 35 och 75km där 75km klassen är final i Swix Ski Classics och direktsänds i ett 20-tal länder.

– Vi är glada att en så pass duktig skidåkare som Lukas Bauer kommer till start på Årefjällsloppet. Han kommer att vara i gott sällskap med andra stora internationella åkare, säger David Nilsson Årefjällsloppet.

För mer information och anmälan se www.arefjallsoppet.se

Siste nyheter

Johan Eriksson med Auklandbron i bakgrunden. FOTO: Vasaloppet/Alexander Winther.

Johan Eriksson är tillförordnad VD för Vasaloppet

Vasaloppets utvecklingschef Johan Eriksson har utsetts till tillförordnad VD för Vasaloppet. En post han kommer att inneha åtminstone det kommande halvåret. Närmast på programmet står den digitala va...