Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Sandra Hansson är en av åkarna i Team Oslo Sportslager-Moelven. FOTO: Johan Trygg.
Sandra Hansson är en av åkarna i Team Oslo Sportslager-Moelven. FOTO: Johan Trygg.

Ett långloppsteam utöver det vanliga

En blev alltid vald sist på gympan och en annan började åka längd efter en vadslagning i 30-årsåldern.
Salomon-åkaren Sandra Hanssons team Oslo Sportslager-Moelven består av en färgglad samling åkare, med vitt skilda bakgrunder och åldrar.

Teamet skiljer sig mycket från andra etablerade team. Men det är också det som ska få dem att vinna framgång i Swix Ski Classics – de fyra åkarna bevisar alla att det aldrig är för sent att förverkliga sina drömmar.

Have fun – win together. Det är ledorden som ska hjälpa Team Oslo Sportslager-Moelven att nå framgång i vinterns Swix Ski Classics.  Det professionella längdåkningsteamet bildades 2012 av den dubbla vinnaren av vasaloppet och totala långloppssegrarinnan Sandra Hansson.

Sandra har tidigare i år berättat att hon tror på en framgångsrik säsong i och med ett byte till Salomonkläder och ny strategi. Men förväntningarna är också höga tack vare det starka teamet som består av fyra personer med helt olika bakgrunder och åldrar. De skiljer sig mycket från andra etablerade team och bevisar att det aldrig är för sent att förverkliga drömmar och mål.

– Vår målsättning är att vara det team som skrattar mest, tränar hårt och ger varandra energi samtidigt som vi hjälps åt att bli vinnare i skidspåret, berättar Sandra.

Teamet består av:
Sandra Hansson 33 år: Hon var helt borta från idrotten i sex år och har genom en comeback kommit tillbaka i världstoppen med dubbla Vasaloppssegrar och total seger i långloppsvärldscupen, samt 22 SM-medaljer.

Majken Johansson Henæs 23 år: Hon var tjejen som vägde 80 kilo och blev vald sist på gympan. Sedan blev hon tjejen på 58 kilo som vann HalvVasan, 27:e Vasaloppet och 33:e Tjejvasan 2012. Nu även hårdsatsande med sonen Charlie som föddes i Mars 2013.

Samuel Norlén 31 år: Han är brandmannen som började åka skidor först när han var 17 år. Samuel kommer från Dalarna men bor numera i Göteborg där han är en av de allra bästa längdskidåkarna. Han tog SM-guld i rullskidor sommaren 2013.

Karl Zeitz 41 år: Alpinisten från Stockholm som tyckte att längdskidor var en sport för töntar. Men han tog sitt förnuft till fånga och började åka längd efter att han slagit "vad" vid 30 års ålder om att åka Vasaloppet på under sex timmar. I vintras åkte Kalle in på 4:31 och förbättrar sig ständigt.

Deras nyckel till framgång?
– Vi vill bygga ett team på personliga egenskaper och inte enbart uppnådda historiska idrottsresultat. Det tror vi är nyckeln till utveckling och framgång! Att omge sig med positiva personer som sprider glädje, energi och kunskap till sin omgivning, berättar Sandra.

 

Siste nyheter

Alfred Buskqvist vann SM på rullskidor i Lidköping. FOTO: Instagram Alfred Buskqvist.

Buskqvist och Olsson svenska mästare i Lidköping

Det blev klara svenska mästare när SM på rullskidor i fri stil avgjordes i Lidköping på söndagen. Alfred Buskqvist, IK Stern vann H 21 med 25,1 sekunder före Axel Bergsten, IFK Skövde SK. I D 21 vann ...
stafett_blink

Sju lag åker Blink Team Classic under 12 timmar

Under söndagen så avslutas Skifestivalen Blink i Norge med Blink Team Classic. Sju team tävlar om att åka så långt som möjligt på 12 timmar. Lagen består av två herrar och en dam. Tävlingen startade 0...
logo_lvsk

Dags för SM- och tävlingspremiär i Lidköping

Efter en vår och stora delar av sommaren då tävlingsverksamheten legat nere så är det äntligen dags för officiell premiär av säsongen 2020/2021 nu på söndag 8 augusti. Under en intensiv dag blir det ...