Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Jens Eriksson är en av många starka åkare till start i helgens cuptävlingar i Östersund. Jens har tränat på konstsnön vid Snöå skidstadion, Dala Järna de senaste dagarna. FOTO: Hans Runeson.
Jens Eriksson är en av många starka åkare till start i helgens cuptävlingar i Östersund. Jens har tränat på konstsnön vid Snöå skidstadion, Dala Järna de senaste dagarna. FOTO: Hans Runeson.

Rekordmånga elitåkare till Östersund

Östersunds SK har tilldelats de svenska senior– och juniorcuperna av Svenska Skidförbundet och arrangerar till helgen den 7-8 december tävlingar på Östersunds skidstadion.
Tävlingarna i Östersund är de två första av 8 deltävlingar i Team Sportia Cup och 10 deltävlingar i Scandic Cup.

Normalt brukar det vara totalt cirka 360 elitåkare på dessa cuper, men just nu är det över 500 anmälda, däribland en hel del norska och andra utländska åkare.

– Vi är jätteglada åt att intresset är så stort och jobbar nu febrilt med förberedelserna, säger tävlingsledaren Tommie Jirhed och fortsätter:    

– Även om landslagets åkare tävlar på World Cup i Lillehammer denna helg så har vi en hel del namnkunniga åkare anmälda. Hit hör bland annat Emil Jönsson, Anders Södergren, Jens Eriksson, Robin Bryntesson, Stina Nilsson, Julia Svan, Jennie Öberg, Magdalena Pajala samt några namnkunniga norska åkare bland annat Ole Marius Bach.

Tävlingsprogram    
Lördag
09:00  Sprint    Fristil    prolog.              
11:00  Sprintfinaler    Damer              
13:00  Sprintfinaler    Herrar   

Söndag
09:00  5/10 km klassisk stil juniorer        
13:00  10/15 km  fri stil seniorer              

Tävlingsarrangemanget kommer att webbsändas och tillhandahålla liveresultat på hemsidan www.teamsportiascandiccup.se.   

Siste nyheter

Johan Eriksson med Auklandbron i bakgrunden. FOTO: Vasaloppet/Alexander Winther.

Johan Eriksson är tillförordnad VD för Vasaloppet

Vasaloppets utvecklingschef Johan Eriksson har utsetts till tillförordnad VD för Vasaloppet. En post han kommer att inneha åtminstone det kommande halvåret. Närmast på programmet står den digitala va...