Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Nu kan man åka på Vasaloppsläger till Tylösand. FOTO: Hotel Tylösand.
Nu kan man åka på Vasaloppsläger till Tylösand. FOTO: Hotel Tylösand.

Vasaloppsläger i Tylösand

Hotel Tylösand och Skidarenan i Halmstad gör en gemensam satsning på vintern genom att anlägga längdskidspår och ordna med Vasaloppsläger.
– Får vi bara minusgrader löser vi själva snön, säger Matin Siljegård, VD Skidarenan, det behöver inte ens snöa.

Det började med att en golfanläggning, ett skidintresse, entreprenörsanda och Martin Siljegård från Dalarna.

Martin driver idag VW Golfarenan i Halmstad och har åkt skidor så länge han kan minnas. Istället för att nöja sig med att spåra golfanläggningen om eller när natursnön kommer har han tagit hjälp av ett konstsnösystem.

– Den halländska vintern är ofta kall men snöfattig, men det spelar ingen roll längre säger Martin, som redan testat snösystemet under de nätterna med minusgrader. Nu väntar vi bara på en längre period med ihållande kyla.

Då intresset för Vasaloppen stadigt ökar har också Vasaloppsläger i mellersta Sverige blivit allt vanligare.  Ändå var det inga större problem att hitta instruktörer till ett läger i de södra delarna av landet.

Vasaloppsvinnarna Staffan Larsson och Emelie Öhrstig nappade direkt på förfrågan att hålla lägren i en minst sagt annorlunda miljö med milsvid havsutsikt, långt borta från gran och skog. Emelie Öhrstig håller i lägret enbart för tjejer.

– Tjejer har svårt att få till träningen på samma sätt som män av någon anledning. På det här lägret inspirerar vi till hur man kan kombinera idrott och familjeliv på ett lustfyllt sätt, säger Emelie.

Här kan de dessutom hitta likasinnade att åka Tjejvasan eller Vasaloppet med.
Staffan Larssons läger är öppet för alla och innehåller både inspirerande föreläsningar och teknikträning.

Vi på Hotel Tylösand och Halmstad Skidarena hoppas i och med den här satsningen kunna skapa fler tillfällen för skidåkare från södra Sverige att få mil i benen utan att behöva åka så långt.
– För oss är det roligt att kunna leverera en upplevelse där vi erbjuder skidpaket i Halland, spåren ligger bara fem minuter bort från hotellet, säger Elisabeth Haglund, VD Hotel Tylösand. Utöver att boka upp sig på Vasaloppsläger erbjuder Hotel Tylösand kostföreläsningar för uthållighetsträning samt specialanpassade träningspass för alpin- och längdskidåkning.

– Dessutom har vi tre tillfällen med Vasaspinning, något som sedan tidigare varit en succé hos oss,fortsätter Elisabeth. Helt klart är att satsningen är ny och spännande, vi har stora förhoppningar på det här och jag har nog aldrig längtat så mycket efter kylan som nu, avslutar Elisabeth.

Hotel Tylösand
Hotel Tylösand är ett konferens- spa- och nöjeshotell beläget i Halmstad på Västkusten. Med sin placering vid havet erbjuder hotellet högkvalitativt boende för mental och fysisk återhämtning samt träning. Efter dagens äventyr väntar ett prisbelönt spa, god mat och dryck. Läs mer om Hotel Tylösand på www.tylosand.se

Skidarenan i Halmstad
Skidarenan i Halmstad är en del av den unika golfanläggningen Volkswagen Golfarena. Från och med vintern 2013/2014 kommer ett tre kilometer långt skidspår att säkerställas med hjälp av ett högeffektivt system för tillverkning av konstsnö. På Volkswagen Golfarena finns även gym, bastu och specialanpassade ytor för skidvård. Läs mer om Skidarenan på www.skidarenan.com

Staffan Larsson
Staffan Larsson från Mora, är mest känd som Vasaloppssegrare 1999, 5:a som stakåkare efter benbrott 1994, 2:a i Rekordvasaloppet 1998 med tiden 3.38.57.2, 2:a SM 50km 1993, Rullvasavinnare och segrare på EM i rullskidor. Han avslutade skidkarriären 2005 och startade då ”Aktiv Sport”, som i huvudsak erbjuder motion, friskvård och Vasaläger för motionärer inför Vasaloppen sommar och vinter.

Emelie Öhrstig
Emelie Öhrstig har erfarenhet från mer än 15 års elitsatsning inom cykling och längdskidåkning med såväl världscups- som VM-deltagande. På meritlistan finns bland annat. en period som proffscyklist i Italien, guldmedalj från Nordiska Mästerskapen i landsvägscykling och i mountainbike, seger i Tjejvasan, SM-guld och VM-guld i längdskidåkning från Oberstdorf som toppen på idrottskarriären. Numera är Emelie verksam inom idrotten genom att leda träningskurser, som styrelseledamot i Svenska Skidförbundet, samt som längdskidexpert under vinterns längdskidsändningar från OS i Sotji.

 

Siste nyheter

Anton Karlsson drar före Emil Persson, Marcus Johansson och Andreas Holmberg på dagens träningstävling i Liared utanför Ulricehamn. FOTO: Fredrik Ljungström.

Anton Karlsson en sekund före Marcus Johansson

På söndagen genomförde Lager 157 Ski Team en träningstävling över 46 km på rullskidor i Liared utanför Ulricehamn. Totalt kom 40 åkare till start. Kampen om segern stod mellan tre av Lager 157 Ski Te...