Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Simon Persson imponerade i Davos. Men hade oflyt i semifinalen när han blev överkörd. FOTO: Laiho/NordicFocus.
Simon Persson imponerade i Davos. Men hade oflyt i semifinalen när han blev överkörd. FOTO: Laiho/NordicFocus.

Simon Persson imponerade - och föll

Fantastiskt fina insatser av IFK Umeås Simon Persson i dagens världscupsprint i Davos.
Efter tredjeplatsen i prologen vann han kvartsfinalen. Sedan blev det tyvärr dubbla fall i semifinalen där ändå Simon visade upp mycket imponerande åkning.

Simon ryckte efter varvningen och hade en bra ledning upp i banans enda motlut. Där var Simon ner på knä men snabbt upp på benen igen.

I sista kurvan var han ändå på väg mot final när han blev ”överkörd” av Eirik Brandsdal. Tråkigt för Simon men med den här insatsen känns han helt klart som en OS-åkare. Så åkstark som han var mot så starka åkare i semifinalen.

Teodor Peterson orkade inte riktigt i semin men kom nu före Simon på grund av hans fall. En slutlig sjundeplats för Teodor och en nionde för Simon.

Emil Jönsson orkade inte riktigt i sin comeback och blev femma i sin semifinal. Calle Halfvarsson var på gång in mot upploppet i sin men ramlade och bröt staven.

Anders Glöersen vann finalen före Martti Jylhä.

Resultat här.

 

Siste nyheter

hemmavasan_live

Hemmavasan Live 15 augusti - tablå och hålltider

Över 13 300 deltagare är just nu anmälda till något av loppen i Hemmavasan 15–22 augusti 2020 som i år ersätter Vasaloppets sommarvecka. Med start 08.45 lördag 15 augusti bjuder Vasaloppet.TV på en n...