Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Jonny Gahnshag har utsetts till ny ordförande för Skid-VM i Falun 2015 AB. FOTO: Ulf Palm.
Jonny Gahnshag har utsetts till ny ordförande för Skid-VM i Falun 2015 AB. FOTO: Ulf Palm.

Gahnshag ny ordförande för VM i Falun

Nu är det klart att det blir Jonny Gahnshag som tar över ordföranderollen för Skid-VM i Falun 2015 AB. Han efterträder Sven von Holst.
– Vi har förberett den här förändringen under hösten. Från början var inriktningen att lyfta in en ny person i styrelsen. Då en stor del av bolagets livslängd redan ligger bakom oss har huvudägarna bedömt att det är smidigare att lösa det här inom nuvarande styrelse, säger Jonny Gahnshag.

På VM-bolagets styrelsemöte i oktober bestämdes det att Sven von Holst, som fram tills nu varit både ordförande och vd för VM-bolaget lämnar uppdraget som ordförande. Anledningen är att han ska kunna fokusera på det allt mer krävande operativa arbetet med förberedelserna och genomförandet av VM.
 
Jonny Gahnshag tillträdde som ny ordförande för VM-bolaget i samband med dagens bolagsstämma. Han har suttit som ledamot i styrelsen sedan starten av bolaget i juli 2010. Gahnshag har ett mångårigt förflutet som politiker inom kommunen och regionen. Han är kommunstyrelsens ordförande i Falu kommun.
 
Bolaget Skid-VM i Falun 2015 AB ägs till 45 % av Falu kommun, 45 % av Svenska Skidförbundet och till 10 % av Svenska Skidspelen. Bolagets uppdrag är att planera för och genomföra VM i de tre grenarna längdåkning, backhoppning och nordisk kombination den 18 februari – 1 mars 2015.
 
Styrelsen består nu av följande ledamöter:

Jonny Gahnshag, ordförande, Falu kommun
Mikael Rosén, ledamot, Falu kommun
Niklas Carlsson, ledamot, Svenska Skidförbundet
Jerker Löfgren, ledamot, Svenska Skidförbundet
Kenneth Wåhlberg, ledamot, Svenska Skidspelen
Sven von Holst, ledamot/vd, Falun2015

Siste nyheter

hemmavasan_live

Hemmavasan Live 15 augusti - tablå och hålltider

Över 13 300 deltagare är just nu anmälda till något av loppen i Hemmavasan 15–22 augusti 2020 som i år ersätter Vasaloppets sommarvecka. Med start 08.45 lördag 15 augusti bjuder Vasaloppet.TV på en n...