Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Erik Wickströms skidskolor i Borås är populära. Här en bild från hans läger i Torsby i höstas.
Erik Wickströms skidskolor i Borås är populära. Här en bild från hans läger i Torsby i höstas.

Högt tryck på Wickströms skidskolor

Skidintresset är stort i Borås. Det bevisas inte minst då Erik Wickströms samtliga fyra grupper på totalt 40 deltagare är fullbokade.
– Det känns naturligtvis jätteroligt att så många är intresserade av att bli bättre i skidspåret, både nybörjare och motionärer. Det är ett privilegium att få jobba med alla dessa motiverade adepter, säger Erik, som även hyr in andra instruktörer för att kunna ge tekniklektioner åt alla.

I vinter är det femte året som Erik ordnar skidkurser på Borås skidstadion och det är verkligen högt tryck när anmälan öppnar.

– 30 platser tog slut på mindre än ett dygn när anmälan gick ut i september. Jag fick sätta in en extrakurs, en nybörjarkurs enbart för tjejer, också den med en lektion i veckan under januari och februari. De tio platserna för denna kurs tog också snabbt slut.

Erik jobbar även som journalist, föreläsare och har nyligen skrivit  boken "Längdskidåkning för dig", som redan har blivit en succé. Har du inte köpt julklapp åt dig själv eller dina nära och kära så finns den att beställa här:

http://www.runnersworld.se/shop/viewproduct.htm?ID=55

Siste nyheter

Johan Eriksson med Auklandbron i bakgrunden. FOTO: Vasaloppet/Alexander Winther.

Johan Eriksson är tillförordnad VD för Vasaloppet

Vasaloppets utvecklingschef Johan Eriksson har utsetts till tillförordnad VD för Vasaloppet. En post han kommer att inneha åtminstone det kommande halvåret. Närmast på programmet står den digitala va...