Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Daniel och Rikard Tynell är två av åkarna som aviserat start i AXA Ski Marathon. Loppet flyttas nu från Falun till Orsa Grönklitt på grund av snöläget. FOTO: Team Tynell.
Daniel och Rikard Tynell är två av åkarna som aviserat start i AXA Ski Marathon. Loppet flyttas nu från Falun till Orsa Grönklitt på grund av snöläget. FOTO: Team Tynell.

AXA Ski Marathon till Orsa Grönklitt

Det minst sagt dåliga snöläget gör att arrangören av nya långloppet AXA Ski Marathon beslutat att flytta tävlingen till Orsa Grönklitt.
– Det finns inte en chans att vi kan göra på Lugnet, säger tävlingsledaren Martin Holmstrand till Dalarnas Tidningar.

Det är Sågmyra SK som står som arrangör av det nya loppet över 42 kilometer. Intresset för tävlingen är stort. Det är många åkare som vill ta chansen att seeda upp sig till Vasaloppet.

Klart är också att många starka elitåkare kommer till start. Sedan tidigare är det klart med åkare som Team Tynells Daniel och Rikard Tynell samt Jimmie Johnsson Axa Sports Club. De utmanas bland annat av Kalle GräfningsTeam Sysarb Oneway och Lima IF:s Lars Suther som i dagarna åkt mycket starkt på Universiaden i Italien.

På damsidan kommer Team SkiProAm till start med hela gänget, utom då Sara Lindborg som åker Tour de Ski.

Nu blir det alltså Orsa Grönklitt som blir tävlingsplats för det nya loppet.

– Vi ville inte ställa in första året och att byta helg var heller inte aktuellt, säger Martin Holmstrand till DT.

Det är dock inte bara snöbristen som gör ett arrangemang vid Lugnet i Falun svårt.

– Att vi flyttar beror delvis på bristen på snö, men också på att villkoren på Lugnet, när det gäller allt från parkeringar till lokaler, på grund av VM-förberedelserna ändras från en dag till en annan, berättar Holmstrand för DT.

Siste nyheter

Anton Karlsson drar före Emil Persson, Marcus Johansson och Andreas Holmberg på dagens träningstävling i Liared utanför Ulricehamn. FOTO: Fredrik Ljungström.

Anton Karlsson en sekund före Marcus Johansson

På söndagen genomförde Lager 157 Ski Team en träningstävling över 46 km på rullskidor i Liared utanför Ulricehamn. Totalt kom 40 åkare till start. Kampen om segern stod mellan tre av Lager 157 Ski Te...