Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Calle Halfvarsson vid fjolårets dubbeljakt i Oberhof. FOTO: Felgenhauer/NordicFocus.
Calle Halfvarsson vid fjolårets dubbeljakt i Oberhof. FOTO: Felgenhauer/NordicFocus.

Grönt ljus för Tour de Ski i Oberhof

Den åttonde upplagan av Tour de Ski  kommer att genomföras som planerat, med etapper i Oberhof, Tyskland Lenzerheide, Schweiz, Cortina/Toblach och Val di Fiemme, Italien.
Organisationskommittén i Oberhof har gjort allt för att samla snö från regionen för att se till att tävlingsbanan är redo för starten av touren.

Man har samlat in och fört natursnö från omgivningarna till DKB Ski Hall, där snöns lagras fram till 26 december.
Dessutom finns det två konstsnödepåer på tävlingsbanan.

Den ursprungliga dambanan, som är 2.1 km lång, kommer nu att användas på båda dagarna för dam-och herrtävlingarna.

– Det är mycket goda nyheter som vi kan starta Tour de Ski i Oberhof . Jag vet att organisationskommittén har arbetat mycket hårt för att göra den första etapperna i Oberhof möjliga. Det är tack vare det stora engagemang i organisationskommittén, volontärer, skidklubbar och andra supportrar som vi kommer att kunna genomföra tävlingsprogrammet i Oberhof som planerat, säger FIS Race Director Pierre Mignerey.

Sju tävlingar i nio dagar
Efter de inledande tävlingarna i Oberhof kommer etapp  tre och fyra att hållas i Lenzerheide med en fristilssprint den 31 december och en klassisk masstart på den första dagen av det nya året.

Efter den andra vilodagen kommer touren fortsätta i Cortina - Toblach 3 januari med distanstävlingar för damerna och loppet från Cortina till Toblach för herrarna.
Touren avslutas traditionellt i Val di Fiemme med individuell tävling 4: e januari och Final climb 5 januari.

Siste nyheter

Anton Karlsson drar före Emil Persson, Marcus Johansson och Andreas Holmberg på dagens träningstävling i Liared utanför Ulricehamn. FOTO: Fredrik Ljungström.

Anton Karlsson en sekund före Marcus Johansson

På söndagen genomförde Lager 157 Ski Team en träningstävling över 46 km på rullskidor i Liared utanför Ulricehamn. Totalt kom 40 åkare till start. Kampen om segern stod mellan tre av Lager 157 Ski Te...