Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Orsa Grönklitt kan erbjuda fina förhållanden och IFK Mora SK flyttar tävlingen MoraPinglan dit.
Orsa Grönklitt kan erbjuda fina förhållanden och IFK Mora SK flyttar tävlingen MoraPinglan dit.

MoraPinglan flyttas till Orsa Grönklitt

De senaste dagarnas mildväder med regn och blåst har gjort att IFK Mora SK beslutat att flytta MoraPinglan till Orsa Grönklitt. Tävlingsdagen blir som tidigare planerat lördag 28 december.
– Vid Orsa Grönklitt kan vi erbjuda optimala förhållanden, säger tävlingsledaren Peter Fredricson i ett pressmeddelande.

IFK Mora SK räknade med att kunna genomföra tävlingen vid Mora Skidstadion, Hemus. Detta efter att Mora kommun gjort att fantastiskt jobb med konstsnön.

– Men vädret de senaste två-tre dagarna har gjort att vi tagit beslutet att flytta. Vädret har tagit enormt hårt på banan och på skidstadion är det nu mest en isbana, berättar Fredricson.

Att genomföra tävlingen i Hemus hade blivit mycket svårt och prognosen för de kommande dagarna ökade inte på oddsen. För att ge alla cirka 550 anmälda en bra och rättvis tävling blir nu tävlingsplatsen Orsa Grönklitt. Där erbjuds mycket fina spår och förhållanden.

– Vi tackar Orsa Grönklitt-gruppen för att de kan ta emot oss med så kort varsel, säger Fredricson.

IFK Mora SK kommer släppa startlistorna på sin hemsida torsdag 26 december.

 

Siste nyheter

Johan Eriksson med Auklandbron i bakgrunden. FOTO: Vasaloppet/Alexander Winther.

Johan Eriksson är tillförordnad VD för Vasaloppet

Vasaloppets utvecklingschef Johan Eriksson har utsetts till tillförordnad VD för Vasaloppet. En post han kommer att inneha åtminstone det kommande halvåret. Närmast på programmet står den digitala va...