www.langd.se

Orsa Grönklitt kan erbjuda fina förhållanden och IFK Mora SK flyttar tävlingen MoraPinglan dit.
Orsa Grönklitt kan erbjuda fina förhållanden och IFK Mora SK flyttar tävlingen MoraPinglan dit.

MoraPinglan flyttas till Orsa Grönklitt

De senaste dagarnas mildväder med regn och blåst har gjort att IFK Mora SK beslutat att flytta MoraPinglan till Orsa Grönklitt. Tävlingsdagen blir som tidigare planerat lördag 28 december.
– Vid Orsa Grönklitt kan vi erbjuda optimala förhållanden, säger tävlingsledaren Peter Fredricson i ett pressmeddelande.

IFK Mora SK räknade med att kunna genomföra tävlingen vid Mora Skidstadion, Hemus. Detta efter att Mora kommun gjort att fantastiskt jobb med konstsnön.

– Men vädret de senaste två-tre dagarna har gjort att vi tagit beslutet att flytta. Vädret har tagit enormt hårt på banan och på skidstadion är det nu mest en isbana, berättar Fredricson.

Att genomföra tävlingen i Hemus hade blivit mycket svårt och prognosen för de kommande dagarna ökade inte på oddsen. För att ge alla cirka 550 anmälda en bra och rättvis tävling blir nu tävlingsplatsen Orsa Grönklitt. Där erbjuds mycket fina spår och förhållanden.

– Vi tackar Orsa Grönklitt-gruppen för att de kan ta emot oss med så kort varsel, säger Fredricson.

IFK Mora SK kommer släppa startlistorna på sin hemsida torsdag 26 december.

 

Siste nyheter

På söndag körs ett träningsrace över 65 kilometer i Orsa Grönklitt på långloppseliten på plats. FOTO: Marcus Laggar.

Starkt startfält på träningsrace i Orsa Grönklitt

På söndag 27:e september körs ett träningsrace på rullskidor över 65 kilometer i Orsa Grönklitt. Ett 40-tal åkare är inbjudna och det är ett starkt startfält som kommer till start. I startlistan finn...
Svenska landslagets vallachef Petter Myhlback börjar bli tveksam till om någon testapparat för att kolla fluor på skidorna blir klar till kommande säsong. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Blir det verkligen något fluorförbud i vinter?

Fler och fler röster höjs för att internationella skidförbundet, FIS och internationella skidskytteförbundet, IBU, ska skjuta på fluorförbudet. Detta givetvis med tanke på att det ännu inte kunna visa...
Eirik Torbjørnsen från Birken och Bård Bakke från Salomon är glada över att de signerat ett samarbetsavtal fram till 2025. FOTO: Salomon.

Salomon och Birken blir samarbetspartners

Salomon och Birken har i dag signerat ett samarbetsavtal fram till 2025. Birken skifestival, som med Birkenbeinerrennet ingår i Visma Ski Classics, är en deltävlingarna i nya Grand Classics. – Vi är ...