www.langd.se

Glada killar efter testrace inför Skandinaviska cupen vid Lindbäcksstadion. FOTO: Jenny Axelsson.
Glada killar efter testrace inför Skandinaviska cupen vid Lindbäcksstadion. FOTO: Jenny Axelsson.

Testrace på Lindbäcksstadion

Nyårsaftons morgon kördes ett testrace på Lindbäcksstadion i Piteå inför Skandinavisk cup trettonhelgen.
Skellefteå har snöproblem och kommer därför att flytta sin tävlingsorganisation till Piteå på söndag och måndag. Sprinten körs i Skellefteå på lördag.

Förutsättningarna på Lindbäcksstadions konstsnöspår är goda och erbjuder en slinga på 3.75 km. Skandinavisk cup kommer att ha ett mycket högklassiskt startfält med åkare som Kalla, Hellner och Emil Jönsson.
De utmanas av drygt 100 norska åkare, finländare och estländare.

På testracet kördes tävlingsbanan fyra varv i fri stil. Förutom en bra genomkörare gav det även en bild av hur fort det kommer att gå på tävlingen så att tidsschemat kan optimeras.

Det blev en tuff duell mellan Martin Bergström, Piteå Elit och Viktor Brännmark, Bodens SK. Båda killarna har visat fin form och blir intressanta att följa kommande helg.

Resultat
1. Martin Bergström 35.05
2. Viktor Brännmark 35.10
3. Johan Westerlund 36.27
4. Jacob Engström 37.40
5. Jesper Boman 44.17

Siste nyheter

På söndag körs ett träningsrace över 65 kilometer i Orsa Grönklitt på långloppseliten på plats. FOTO: Marcus Laggar.

Starkt startfält på träningsrace i Orsa Grönklitt

På söndag 27:e september körs ett träningsrace på rullskidor över 65 kilometer i Orsa Grönklitt. Ett 40-tal åkare är inbjudna och det är ett starkt startfält som kommer till start. I startlistan finn...
Svenska landslagets vallachef Petter Myhlback börjar bli tveksam till om någon testapparat för att kolla fluor på skidorna blir klar till kommande säsong. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Blir det verkligen något fluorförbud i vinter?

Fler och fler röster höjs för att internationella skidförbundet, FIS och internationella skidskytteförbundet, IBU, ska skjuta på fluorförbudet. Detta givetvis med tanke på att det ännu inte kunna visa...
Eirik Torbjørnsen från Birken och Bård Bakke från Salomon är glada över att de signerat ett samarbetsavtal fram till 2025. FOTO: Salomon.

Salomon och Birken blir samarbetspartners

Salomon och Birken har i dag signerat ett samarbetsavtal fram till 2025. Birken skifestival, som med Birkenbeinerrennet ingår i Visma Ski Classics, är en deltävlingarna i nya Grand Classics. – Vi är ...