Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Trio glad över samarbete mellan Toppidrettsveka och varumärket Björn Dählie. Från vänster: Håvard Sagli och Harald Fladseth från Toppidrettsveka och Roger Mohaugen från Björn Dählie. FOTO: Kathrine Meiner/Björn Dählie.

Trio glad över samarbete mellan Toppidrettsveka och varumärket Björn Dählie. Från vänster: Håvard Sagli och Harald Fladseth från Toppidrettsveka och Roger Mohaugen från Björn Dählie. FOTO: Kathrine Meiner/Björn Dählie.

Björn Dählie och Toppidrettsveka i samarbete

Norska Toppidrettsveka har utvecklats till att bli en av de största TV-sända sommarskidevenemangen och hålls nästa år för tionde gången under perioden 7-9 augusti.
Det blir sommarskidskola, tävlingar för barn, tävlingar motionärer och tävlingar för världseliten skidor.

Toppidrettsveka kommer också vara värd för finalen i Norgescupen på rullskidor 2014.

Petter Northug, Heidi Weng och Therese Johaug kommer till Toppidrettsveka nästa år för att delta i tävlingar och att vara instruktörer vid sommarskidskolan.
 
– Med Toppidrettsvekas allt större popularitet bland idrottare, media och andra samarbetspartners jobbar vi kontinuerligt med att utveckla evenemanget ytterligare och är därför mycket glada över få med klädvarumärket Björn Dählie på laget och ser verkligen fram emot att arbeta med ett så starkt varumärke inom kläder för längdåkning, säger Håvard Sagli från Toppidrettsveka.
 
Björn Dählie som också nyligen inlett ett samarbete med det norska skidförbundet är nöjd med att kunna bidra till en så stort bredd- och elitevenemang.
 
– I vår utveckling av varumärket Björn Dählie ser vi att det som naturligt att samarbeta tätt med och stödja Toppidrettsveka. Toppidrettsveka passar oss mycket bra, eftersom evenemanget omfattar barn/ungdomsidrott samt bredd/motionssegmentet på ett positivt sätt. I Toppidrettsveka få dessa idrottare också möjligheten att träffa sina förebilder genom evenemangets elittävlingar, säger Roger Mohaugen från Björn Dählie.

Senaste nyheterna

Emilie Fleten är en eftertraktad åkare efter en mycket stark säsong i Visma Ski Classics. Hamnar hon i ett svenskt eller norskt lag säsong XII? FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Silly Season: Svenska Pro Team jagar norska Fleten

Flera svenska och norska långloppsteam vill skriva kontrakt med norska Emilie Fleten som slutade trea i Visma Ski Classics säsong XI. – Jag hade inte räknat med att så många lag skulle vara intresser...
Stina Nilsson har nu en ordinarie plats skidskyttelandslaget inför den kommande OS-säsongen. FOTO: Per Danielsson.

Stina Nilsson tar ordinarie plats i skidskyttelandslaget

Nu är skidskyttarnas landslagstrupper inför säsongen OS-säsongen klara och Stina Nilsson tar en ordinarie plats. A-truppen består av totalt elva skidskyttar. – Vi har precis lämnat en väldigt lyckad ...
Petter Myhlback tror inte testverktyget för att hitta fluor på skidorna på klart för att användas i tävlingssammanhang till OS-vintern 2022. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Myhlback tror inte på fluorförbud till OS-vintern

Om landslagsåkarna just nu har några lugnare veckor innan hårdträningen drar igång inför OS-vintern 2022 så är det tvärt om för det svenska vallateamet. – Vi är i Bruksvallarna och testar för fullt. ...