Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Vasaloppsvinnarna John Kristian Dahl och Laila Kveli kommer till Årefjällsloppet. FOTO: Årefjällsloppet.
Vasaloppsvinnarna John Kristian Dahl och Laila Kveli kommer till Årefjällsloppet. FOTO: Årefjällsloppet.

Vasaloppsvinnarna till Årefjällsloppet!

Årets Vasaloppsvinnare, John Kristian Dahl (Team United Bakeries) och Laila Kveli (Team Centric) kommer att stå på startlinjen på Årefjällsloppet 29 mars.
John Kristian och Laila vann prestigefyllda Vasaloppet i helgen och ligger båda på andra plats i Swix Ski Classics sammandrag.

– Jag är väldigt nöjd med första delen av säsongen och det är fantastiskt att se alla bra resultat från teamet. Vi kämpar som ett team och vi har tre av fem ledartröjor. Mitt mål är att ta både gula championtröjan och den gröna sprinttröjan och ser fram emot de kommande tävlingarna. Även om jag inte har deltagit i varken Birkebeinerrennet eller Årefjällsloppet så pratar vi om de kommande tävlingarna varje dag och jag ser fram emot att leda teamet över fjällen i Årefjällsloppet. Jag ser fram emot en spännande fight hela vägen in till mål, säger John Kristian Dahl.
 
Även Laila Kveli ser fram emot Årefjällsloppet.

– Vasaloppet var en tuff tävling men en fantastisk känsla att vinna igen. Jag har inte haft de bästa resultaten i vinter även om jag har känt mig stark och stabil. Men med segern i Vasaloppet är jag positiv för de kommande två tävlingarna. Jag har också förbättrat mig uppför och ska göra mitt bästa för att slåss om segern både i Birkebeinerrennet och Årefjällsloppet. Årefjällsloppet är också den perfekta avslutning för Swix Ski Classics där jag ser fram emot årets upplaga. Förhoppningsvis är det också fler tjejer på startlinjen, säger Laila Kveli.
 
Årefjällsloppet genomförs för andra året 28-29 mars 2014. Välj mellan 75 km, 35 km eller 11 km och samtliga klasser genomförs med gemensam start i klassisk teknik.

Årefjällsloppet 75km är final i Swix Ski Classics och seedningsgrundande till Vasaloppet 2015.
 
Håll ögonen öppna efter fler stjärnor som kommer till Årefjällsloppet och anmäl dig du också på www.arefjallsloppet.com!

Siste nyheter

Johan Eriksson med Auklandbron i bakgrunden. FOTO: Vasaloppet/Alexander Winther.

Johan Eriksson är tillförordnad VD för Vasaloppet

Vasaloppets utvecklingschef Johan Eriksson har utsetts till tillförordnad VD för Vasaloppet. En post han kommer att inneha åtminstone det kommande halvåret. Närmast på programmet står den digitala va...