Stafetthjälten från OS, Lars Nelson, åker Pilgrimsloppet på lördag. Här vid skitahlon-SM i Umeå i vintras. FOTO: Johan Trygg.

Stafetthjälten från OS, Lars Nelson, åker Pilgrimsloppet på lördag. Här vid skitahlon-SM i Umeå i vintras. FOTO: Johan Trygg.

OS-medaljörer till Pilgrimsloppet

Det är inte alla elitåkare som väljer Årefjällsloppet på lördag.
OS-guldmedaljörerna Lars Nelson och Ida Ingemarsdotter åker vackra Pilgrimsloppet där de båda Åsarnaåkarna vann i fjol.

Pilgrimsloppet går i vacker fjällnatur mellan Sveriges högst belägna by, Högvålen, ner till Lofsdalen. Både herr och damklassen åker 30 kilometer klassiskt och det är masstart som gäller.

I fjol kom runt 200 åkare till start i loppet och då vann som sagt Nelson och Ingemarsdotter som nu ska försvara sina segrar.

Nytt för i år är att arrangören ordnar busstransfer från Sveg, Linsell och Lofsdalen till Högvålen. Man satsar också hårt på både prispengar och priser. Det är 10 000 kronor till segraren i både herr- och damklassen.

Mer info om loppet finns här.

Senaste nyheterna

Johan Häggström, Oskar Svensson, William Poromaa och Jens Burman på torsdagens presskonferens inför fredagens VM-stafett. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

Startlista VM Oberstdorf – stafett herrar torsdag

I morgon fredag är det dags för herrstafetten vid VM i Oberstdorf, Tyskland. Starten går 13.15. Sverige ställer upp med följande fyra åkare: Johan Häggström, Oskar Svensson, Jens Burman och William Po...
Svensk glädje sedan Elvira Öberg spurtat Sverige till seger på stafetten i Nove Mesto. FOTO: Philip Brem, Gepa Pictures/Bildbyrån.

Stafettsuccé för de svenska skidskyttetjejerna

Kvartetten Mona Brorsson, Hanna Öberg, Linn Persson och Elvira Öberg vann skidskyttestafetten i Nove Mesto på torsdagen. Med segern säkrade de också en totalseger i stafett-världscupen.. – Jag är så...
Norsk glädje och svensk besvikelse på samma bild efter damernas VM-stafett. FOTO: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

En mardrömsstafett för Sverige

Talesättet stafett är stafett fick alla svenska längdåkningsfans känna på idag. Sverige var storfavoriter på damstafetten på VM i Oberstdorf men slutade på sjätte plats två minuter bakom segrande Norg...