Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Anders Byström blir ny juniorlandslagstränare i Norge. FOTO: Johan Trygg.
Anders Byström blir ny juniorlandslagstränare i Norge. FOTO: Johan Trygg.

Anders Byström blir norsk juniortränare

Anders Byström hoppade av som tränare för det svenska juniorlandslaget förra året.
Nu blir Anders ny tränare för de norska juniorerna.
– Jag ser väldigt mycket fram emot den här chansen, säger Anders till norska nyhetsbyrån NTB.

Efter förra sommaren gick Byström från tränarrollen för de svenska juniorerna till att jobba som koordinator och presskontakt för det svenska skidskyttelandslaget. Anders har också en bakgrund som sportjournalist.

Men sejouren hos de svenska skidskyttarna blev alltså kort för Byström som är boende i Uddevalla. Därifrån har han inte så långt till sin nya arbetsgivare, Norges skidförbund.

36-åringen som ursprungligen kommer från Örnsköldsvik kommer nu att jobba som tränare för de norska juniorerna. Den förre juniortränaren Brit Baldishol blir utvecklingschef i det norska förbundet.

– Det här blir en intressant möjlighet för mig. Norge är en fantastisk längdåkningsnation och jag ser verkligen fram emot den här chansen, säger Anders till NTB.

 

Siste nyheter

På söndag körs ett träningsrace över 65 kilometer i Orsa Grönklitt på långloppseliten på plats. FOTO: Marcus Laggar.

Starkt startfält på träningsrace i Orsa Grönklitt

På söndag 27:e september körs ett träningsrace på rullskidor över 65 kilometer i Orsa Grönklitt. Ett 40-tal åkare är inbjudna och det är ett starkt startfält som kommer till start. I startlistan finn...
Svenska landslagets vallachef Petter Myhlback börjar bli tveksam till om någon testapparat för att kolla fluor på skidorna blir klar till kommande säsong. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Blir det verkligen något fluorförbud i vinter?

Fler och fler röster höjs för att internationella skidförbundet, FIS och internationella skidskytteförbundet, IBU, ska skjuta på fluorförbudet. Detta givetvis med tanke på att det ännu inte kunna visa...
Eirik Torbjørnsen från Birken och Bård Bakke från Salomon är glada över att de signerat ett samarbetsavtal fram till 2025. FOTO: Salomon.

Salomon och Birken blir samarbetspartners

Salomon och Birken har i dag signerat ett samarbetsavtal fram till 2025. Birken skifestival, som med Birkenbeinerrennet ingår i Visma Ski Classics, är en deltävlingarna i nya Grand Classics. – Vi är ...