Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Deltagarna vid Torsby sommarskidskola har fått med sig mängder av tekniktips. Stina Nilsson visar första fasen av en fällning vid målgång i sprint. FOTO: Leif Skogsberg.
Deltagarna vid Torsby sommarskidskola har fått med sig mängder av tekniktips. Stina Nilsson visar första fasen av en fällning vid målgång i sprint. FOTO: Leif Skogsberg.

”Den bästa sommarskidskolan jag varit på”

Tekniktips av OS-stjärnorna Daniel Richardsson och Sina Nilsson i Torsby Ski Tunnel. Långtur med vandring och kanot. Utmanande hinderbana med hög puls.
Torsby sommarskidskola bjöd på mycket aktiviteter.

– Det är den bästa sommarskidskola jag varit på. Vi får hjälp med tekniken och har jättekul i grupperna, säger Victoria Navjord Säther från Magnor i Norge med ett stort leende. 

72 längdåkare och skidskyttar födda 1999-2001 tränade sedan i lördags i Torsby. På programmet står en mix av träning där det ingår allt från nyttiga tekniktips i Torsby Ski Tunnel till en härlig långtur med vandring och paddling. 

– Roligt att få träna med andra och dessutom få hjälp med tekniken av Stina och Daniel som är så duktiga, säger värmlänningen Andreas Albinsson, Töcksfors.  

– Jag trivs jättebra. Det är lärorikt, man träffar nya kompisar och tränar bra, säger Jenny Mowitz, Borås.  

Torsbys anrika sommarskidskola, som är den 38:e i ordningen, är en riktig fullträff med deltagare från Piteå i norr till Rörvik i södra Småland, därtill ett drygt tiotal norrmän. 

– Det är riktigt kul att vara med och hjälpa ungdomarna, säger Stina Nilsson som tillsammans landslagskollegan Daniel Richardsson, Team Coop-åkaren Bill Impola och skidskytten Carl-Johan Bergman satt extra färg på ledarstaben. 

Lägret avslutades på onsdagseftermiddagen med det spektakulära myr-OS. 

torsby_sskola_kanot.jpg
Runt 40 kanoter for i måndags fram längs Röjdån. ”Jättekul, det är första gången jag paddlar”, säger Torsbytjejen Kerstin Näslund längts fram i kanoten. FOTO: Leif Skogsberg. 

torsby_sskola_plan.jpg
David Höglund, Mora, och Victoria Navjord Säther, Magnor, springer hem värdefulla poäng i en brännbollsmatch. FOTO: Leif Skogsberg.

torsby_sskola_stakning.jpg
Axel Ribbholm, Landsbro, sprinttränar mot nyblivna OS-medaljören Stina Nilsson. FOTO: Leif Skogsberg. 

torsby_sskola_stretch.jpg
Stretching efter första A1-passet som var löpning i Valbergsterrängen. FOTO: Leif Skogsberg.

 

Siste nyheter

På söndag körs ett träningsrace över 65 kilometer i Orsa Grönklitt på långloppseliten på plats. FOTO: Marcus Laggar.

Starkt startfält på träningsrace i Orsa Grönklitt

På söndag 27:e september körs ett träningsrace på rullskidor över 65 kilometer i Orsa Grönklitt. Ett 40-tal åkare är inbjudna och det är ett starkt startfält som kommer till start. I startlistan finn...
Svenska landslagets vallachef Petter Myhlback börjar bli tveksam till om någon testapparat för att kolla fluor på skidorna blir klar till kommande säsong. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Blir det verkligen något fluorförbud i vinter?

Fler och fler röster höjs för att internationella skidförbundet, FIS och internationella skidskytteförbundet, IBU, ska skjuta på fluorförbudet. Detta givetvis med tanke på att det ännu inte kunna visa...
Eirik Torbjørnsen från Birken och Bård Bakke från Salomon är glada över att de signerat ett samarbetsavtal fram till 2025. FOTO: Salomon.

Salomon och Birken blir samarbetspartners

Salomon och Birken har i dag signerat ett samarbetsavtal fram till 2025. Birken skifestival, som med Birkenbeinerrennet ingår i Visma Ski Classics, är en deltävlingarna i nya Grand Classics. – Vi är ...