Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Marcus Hellner kör nya tuffa skateloppet på rullskidor, Dundret Hill Climb. FOTO: Imega Promotion.
Marcus Hellner kör nya tuffa skateloppet på rullskidor, Dundret Hill Climb. FOTO: Imega Promotion.

Marcus Hellner kör Dundret Hill Climb

Nu är det klart - OS-guldmedaljören Marcus Hellner kör premiärupplagan av Dundret Hill Climb, DHC, 29 augusti i Gällivare. Sveriges tuffaste rullskidtävling!
– Jättekul att Marcus ställer upp, det ger verkligen tävlingen stjärnglans, säger tävlingsledaren Leif Johansson.

Dundret Hill Climb är ett helt nytt koncept som nu provas för första gången. Tävlingen startar i centrala Gällivare och med målgång på toppen av Dundret. Det milslånga skateloppet har en sammanlagd stigning på 500 höjdmeter. Avslutningen är en 5,3 kilometer lång backe med 370 meters stigning!

Något rejält att bita i, även för en OS-guldmedaljör.             
– Absolut, det är verkligen en tuff bana att tävla på. En riktigt kul utmaning, säger Marcus, som brukar lägga en hel del av sin träning i just den här ”mördarbacken”.

– DHC är ett spännande och spektakulärt tävlingskoncept som sticker ut, en verklig utmaning för deltagarna som redan väckt stor uppmärksamhet. Vi väntar hit ett stort antal finska elitåkare som vill mäta sig mot Marcus. På damsidan har vi klart med bland annat långloppsstjärnan Nina Lintzén så det är upplagt för riktigt bra tävlingar, säger Leif Johansson.

Dundret Hill Climb ingår i One Way Challenge som även omfattar terränglöpningstävlingen Dundret Extreme Running, DXR, över 22 kilometer som körs 30 augusti . Förra året vanns DXR av Charlotte Kalla och Marcus Hellner.

Siste nyheter

pod_novak

Podcast med Max Novak

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast, Livigno2Levi, intervjuas Max Novak, Team Ramudden. Max vann Visma Ski Classics ungdomstävling förra vintern. Podden finns på Spotify och där du hitta...