Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Höstrullens bansträckning på den gamla banvallen. På lördags är det dags för sjätte upplagan av loppet.
Höstrullens bansträckning på den gamla banvallen. På lördags är det dags för sjätte upplagan av loppet.

Dags för Höstrullen på lördag

På lördag 30 augusti är det dags för den sjätte upplagan av Hestra IF:s rullskidtävling, Höstrullen.
I fjol var Sandra Hansson snabbast i damklassen medan Tobias Westman tog hem herrklassen, vilka blir snabbast i årets upplaga?

Redvägsbrunn, Aspanäs, Hökerum, Nitta, Varnumskulle, Toarpsdal, Hjortnäs och så vidare. Känns de igen de gamla stationerna och hållplatserna utmed sträckan av BUJ (Borås-Ulricehamn-Jönköping).

En gång i järnvägens vagga skulle detta bli en del av sträckningen mellan Göteborg och Stockholm (stambanan), nu är det Höstrullens sträckning och ger de tävlande en fantastiskt naturskön resa till målet på Kransmossens idrottsplats.

Deltagarna kan välja på två banlängder en på 42 km med start i Ulricehamn och en kortare variant 14 km med start i Toarpsdal.

Banvallens karaktär passar vardagsmotionären perfekt eftersom det inte är någon trafik och inga våldsamma backar. Nytt för i år är att loppet inte genomförs på tävlingshjul utan nu gäller gummihjul ”2:or” som gäller.

I fjol var som sagt Sandra Hansson snabbast i damklassen och Tobias Westman tog hem herrklassen. På lördags vet vi vilka som tog hem Höstrullen 2014.

Läs mer om Höstrullen här.

Siste nyheter

tommy_pod

Podcast med Tommy Höglund

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast, Livigno2Levi, intervjuas Vasaloppets sportchef Tommy Höglund. Podden finns på Spotify och där du hittar poddar.