Höstrullens bansträckning på den gamla banvallen. På lördags är det dags för sjätte upplagan av loppet.

Höstrullens bansträckning på den gamla banvallen. På lördags är det dags för sjätte upplagan av loppet.

Dags för Höstrullen på lördag

På lördag 30 augusti är det dags för den sjätte upplagan av Hestra IF:s rullskidtävling, Höstrullen.
I fjol var Sandra Hansson snabbast i damklassen medan Tobias Westman tog hem herrklassen, vilka blir snabbast i årets upplaga?

Redvägsbrunn, Aspanäs, Hökerum, Nitta, Varnumskulle, Toarpsdal, Hjortnäs och så vidare. Känns de igen de gamla stationerna och hållplatserna utmed sträckan av BUJ (Borås-Ulricehamn-Jönköping).

En gång i järnvägens vagga skulle detta bli en del av sträckningen mellan Göteborg och Stockholm (stambanan), nu är det Höstrullens sträckning och ger de tävlande en fantastiskt naturskön resa till målet på Kransmossens idrottsplats.

Deltagarna kan välja på två banlängder en på 42 km med start i Ulricehamn och en kortare variant 14 km med start i Toarpsdal.

Banvallens karaktär passar vardagsmotionären perfekt eftersom det inte är någon trafik och inga våldsamma backar. Nytt för i år är att loppet inte genomförs på tävlingshjul utan nu gäller gummihjul ”2:or” som gäller.

I fjol var som sagt Sandra Hansson snabbast i damklassen och Tobias Westman tog hem herrklassen. På lördags vet vi vilka som tog hem Höstrullen 2014.

Läs mer om Höstrullen här.

Senaste nyheterna

Charlotte Kalla och de andra landslagsåkarna tränar på snö i Vålådalen i en och en halv vecka. FOTO: Svenska skidförbundet.

Längdlandslaget tillsammans på första snölägret

Samtidigt som de första snöflingorna faller på flera ställen i Sverige åker längdlandslaget på sitt första läger på snö. Landslaget kommer att träna på sparad konstsnö från förra vintern i en och halv...
Marcus Johansson bröt ett revben när han körde omkull på rullskidor för fyra veckor sedan. Det tänker han inte låta sig stoppas av i sin ambition att slåss om totalsegern i Visma Ski Classics. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Marcus ska slåss om totalsegern i Visma Ski Classics – trots brutet revben

Efter sex säsonger i Visma Ski Classics så fick västgöten Marcus ”Maccan” Johansson förra vintern ett riktigt stort genombrott.  Marcus var bästa icke norrman på sin sjätteplats när Visma Ski summera...
Landslagets vallachef Petter Myhlback och hans vallare har hittat snabba vallor utan fluor. Kanske kommer de till användning på tävlingar i vinter trots att fluorförbudet är framflyttat. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Inget fluorförbud i vinter – men landslagsåkarna kan ändå tävla fluorfritt

Nyligen kom beskedet från internationella skidförbundet, FIS, att man skjuter ett år på förbudet att använda fluorvalla på tävlingar. Trots detta kan det i vinter bli så att svenska landslagsåkare ko...