Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Morgan Tärning under testning av banan till nya Tour de Mösseberg på rullskidor. FOTO: Falköpings AIK SK.
Morgan Tärning under testning av banan till nya Tour de Mösseberg på rullskidor. FOTO: Falköpings AIK SK.

Snart Tour de Mösseberg - på rullskidor

Falköpings AIK SK har arrangerat Tour de Mösseberg som uppskattat ungdomsarrangemang på vintern.
Nu kommer Tour de Mösseberg som rullskidtävling. Premiärloppet går söndag 21 september.

– Så här första året så går det som enbart ett långlopp. Men vi har lite funderingar på att i framtiden köra det som en tour med olika etapper, berättar Mikael Tärning från arrangerande Falköpings AIK SK.

Förra hösten arrangerade klubben ett lyckat SM på rullskidor och det gav blodad tand.

Loppet kommer gå på en varvbana över 11 kilometer. Det är en kuperad mindre landsväg med fin asfalt.

Det kommer att ges möjlighet att välja om man vill åka PU-hjul eller ”gummitvåor”. På långa banans 44 kilometer för HD 21 är PU-hjul tillåtna. I övriga klasser är det ”gummitvåor” som gäller.

– Kanske lite unikt att man kan välja vilka hjul man vill åka på. Men vi vill känna av lite i den här hjuldebatten och se hur åkarna väljer, säger Mikael Tärning.

En som garanterat väljer PU är den förre världsmästaren Tobias Westman.

– Kul att vi får hit Tobias. Han kommer att utmanas av ett gäng duktiga juniorer som åker seniorklassen, berättar Tärning.

Bland annat kommer SK Bores duktiga Anton Persson som visade fin form under Alliansloppets tävlingar. Ytterligare en hög juniorer från Torsby skidgymnasium kommer också till start.

Anmälan till tävlingen går ut på söndag 14 september.

Inbjudan finns här.

Tävlingen finns också på Facebook här.

Siste nyheter

Therese Johaug vann två minuter före Marit Björgen på torsdagskvällens backrace på rullskidor utanför Oslo. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Johaug två minuter före Björgen

Therese Johaug var två minuter snabbare än Marit Björgen på torsdagskvällen backrace utanför Oslo. I herrklassen var Petter Eliassen snabbast och vann minuten före Hans Christer Holund.
Marit Björgen gör en spännande comeback när hon möter Therese Johaug i ett backrace på rullskidor i kväll. FOTO: Børre E. Helgerud.

Björgen mot Johaug i tufft backrace

Marit Bjørgen gör comeback och tävlar mot Therese Johauag i ett 11,5 kilometers backrace på rullskidor på torsdagskvällen. I herrklassen möter Team Ragde Eiendoms Andreas Nygaard och Petter Eliassen ...