Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Emil Jönsson och Calle Halfvarsson efter SM-stafetten i vintras där Emil förde IFK Mora till seger. Nu är duon osäkra till start på lördagens Slaget om skid-Dalarna. FOTO: Johan Trygg.
Emil Jönsson och Calle Halfvarsson efter SM-stafetten i vintras där Emil förde IFK Mora till seger. Nu är duon osäkra till start på lördagens Slaget om skid-Dalarna. FOTO: Johan Trygg.

Osäkert för Anna, Emil och Calle

I morgon är det dags för ”Slaget om skid-Dalarna” i Borlänge.
Men de tre största stjärnorna är osäkra till start.
Falun-Borlänges Calle Halfvarsson är förkyld och IFK Moras Anna Haag och Emil Jönsson är också lite hängiga.

– Just nu är det inte så bra. Blir jag bättre så kommer jag nog vara med, men är det som nu, jag har haft lite feber, då måste jag vara hemma och vila, säger Calle till Dalarnas Tidningar.

Så här säger Anna Haag till Dalarnas Tidningar:
– Vi är lite hängiga. Tanken är att vi ska vara med, men vi håller på att värdera fram och tillbaka hur vi ska göra. Det är en känslig period det här och det är lite lurigt.

Men även om det största stjärnorna uteblir så kommer lördagen att innebära en prestigefylld kamp mellan de två dalaklubbarna ändå.

IFK Mora leder med 2-0 efter två års kamp i Falun och Mora. Lita på att Falun-Borlängeåkarna kommer sälja sig dyrt i Borlänge nästa helg.
Det kommer att bjudas på en rafflande femkamp med bland annat dragkamp, slalom, längdåkning och styrkemoment där de aktiva för ”känna på varandra” inför VM på hemmaplan i vinter.
Kampen mellan de två skidklubbarna är ett samarrangemang mellan klubbarna samt Dalarnas Skidförbund, Svenska Skidförbundet, Svenska Skidspelen och Falun 2015.

slaget_sara_450.jpg

Siste nyheter

pod_novak

Podcast med Max Novak

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast, Livigno2Levi, intervjuas Max Novak, Team Ramudden. Max vann Visma Ski Classics ungdomstävling förra vintern. Podden finns på Spotify och där du hitta...