Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Robin Bryntesson lanserar Sockertopps-staven där 100 kronor per stav går till Sockertoppen. FOTO: Nordic Trade.
Robin Bryntesson lanserar Sockertopps-staven där 100 kronor per stav går till Sockertoppen. FOTO: Nordic Trade.

Brynte väljer One Way

Robin Bryntesson är en av landets bästa skidåkare. Med största fokus på grenen sprint tävlar han mot de främsta i världen och har, genom sin positiva energi och kreativitet, skapat sig ett stort utrymme både som skidåkare och person.
Robin har diabetes och är nästan ensam elitåkare med sjukdomen.

Nu byter Brynte till One Way och kommer redan i helgen köra med en helt egen design på stavarna. Designen är framtagen av Robin själv tillsammans med One Way och går under namnet Sockertopps-staven.

Staven kommer säljas via butik och av Robin själv, för varje sålt par kommer det skänkas 100 kronor till Sockertoppen.

Robin om staven:
– För mig känns det hur kul som helst att One Way och Nordic Trade vill vara med på det här tåget. Staven är riktigt snygg och jag blev lyrisk när jag såg den första gången. I det här sockriga föret passar det bäst med en Sockertopps-stav.

– Brynte är en bra representant för skidsporten och det jobb han gör är oerhört värdefullt. Han är en förebild för många ungdomar, säger Fredrik Heikki VD på Nordic Trade. Sockertoppen, är ett lustfyllt läger för barn och ungdomar med sjukdomen diabetes typ 1.
Lägret startade 2011 av längdskidåkaren och inspiratören Robin Bryntesson, som själv drabbades av diabetes som 17 åring. En vecka efter sitt första junior-SM-guld.

Hans dåvarande läkare rekommenderade honom att sluta med idrott på hög nivå, vilket inte var något alternativ för Robin. Med tre VM-guld, världscupseger och SM-guld i bagaget visar han både för läkaren och andra att allt är möjligt trots sjukdomen.

Målet med lägret är bland annat:

  • Inspirera och visa möjligheterna
  • Fördjupa våra kunskaper om diabetes
  • Utmana sig själv
  • Knyta sociala kontakter familjer emellan
  • Stärka självförtroendet hos deltagarna
  • Ha roligt

Kontakta oss om du vill köpa staven och stötta Sockertoppen
Robin Bryntesson: frida@bryntes.se eller 073-077 30 48
Nordic Trade: order@nordictrade.se eller 0280-255 30

 

Siste nyheter

liv_levi_pod_bild

Podcasts som tar dig in i långloppsvärlden

I rådande tider är det många som kanske får lite mer tid att fördriva. Är man intresserad av långloppsskidåkning i allmänhet och Visma Ski Classics i synnerhet så kan vi rekommendera att lyssna på pod...