Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Torgny Mogren blir ambassadör och mentor för långloppslaget Skistart.com-Bergslagen. FOTO: NordicFocus.
Torgny Mogren blir ambassadör och mentor för långloppslaget Skistart.com-Bergslagen. FOTO: NordicFocus.

Torgny Mogren förstärker Skistart.com-Bergslagen

Det svenska långloppslaget Skistart.com-Bergslagen har nöjet att meddela att femmilskungen från då senast skid-VM gick i Falun 1993, Torgny Mogren, kompletterar organisationen runt laget.
Mogren, uppvuxen och skidfostrad i Hällefors i hjärtat av Bergslagen, kommer i vinter att fungera som lagets ambassadör och mentor.

– Det ska bli roligt att knyta nya band med skidsporten. På senare år har långloppen utvecklats väldigt starkt både sportsligt och medialt. Det är fantastiskt kul att det satsas på ett Ski Classics-lag i min gamla hembygd, säger Torgny och fortsätter;

– För mig är det självklart att ställa upp och stötta laget. Den här satsningen ser jag på som en stor möjlighet för lokala åkare och åkare under landslaget att få komma ut och prova internationellt motstånd, berättar ”Molle” vidare om sin nya roll i Bergslagens långloppslag.

I Skistart.com-Bergslagen ingår i vinter bland andra Kristina Roberto (Karlslund), Maria Rydqvist (Älvdalen), Maria Gräfnings (Falun), Kalle Gräfnings (Falun), Linus Larsson (Karlslund), Tobias Karlsson (Karlslund) och Magnus Jonsson (Sollefteå).

– Jag tycker vi har ett starkt lag med flera rutinerade toppåkare såsom Maria Rydqvist, syskonen Gräfnings från Falun och ex-skidskytten Magnus Jonsson, och en rad starka lokala åkare på väg upp, säger den tidigare skidkungen som bland annat har dubbla VM-guld på den längsta distansen (1991 och 1993).

Torgny Mogren och långloppslaget har gemensamt intresse i det nystartade nätverket Team Bergslagen som föddes i början av oktober på Handelskammaren Mälardalens "Promotionbåt".

 

Siste nyheter

Svenska landslagets vallachef Petter Myhlback börjar bli tveksam till om någon testapparat för att kolla fluor på skidorna blir klar till kommande säsong. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Blir det verkligen något fluorförbud i vinter?

Fler och fler röster höjs för att internationella skidförbundet, FIS och internationella skidskytteförbundet, IBU, ska skjuta på fluorförbudet. Detta givetvis med tanke på att det ännu inte kunna visa...
Eirik Torbjørnsen från Birken och Bård Bakke från Salomon är glada över att de signerat ett samarbetsavtal fram till 2025. FOTO: Salomon.

Salomon och Birken blir samarbetspartners

Salomon och Birken har i dag signerat ett samarbetsavtal fram till 2025. Birken skifestival, som med Birkenbeinerrennet ingår i Visma Ski Classics, är en deltävlingarna i nya Grand Classics. – Vi är ...