Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Ingvild Flugstad Östberg är en av de norska åkare som bytt till Madshus skidskor inför säsongen. FOTO: NordicFocus.
Ingvild Flugstad Östberg är en av de norska åkare som bytt till Madshus skidskor inför säsongen. FOTO: NordicFocus.

Toppåkare byter till Madshus pjäxor

Flera Team Madshus-åkare har valt att byta till Madshus pjäxor här säsongen.
Längdåkarna Heidi Weng, Ingvild Flugstad Östberg, Kristin Störmer Steira, Pål Golberg och Didrik Tönseth ansluter sig till historiens mest vinnande vinteridrottare Ole Einar Björndalen och skidskyttekollegan Emil Hegle Svendsen, som har ett antal VM-medaljer i garderoben.

Det här åkare som redan åker på Madshus skidor, men nu väljer att byta till Madshus pjäxor.

Vi ser det som en bekräftelse på vår kvalitet och innovation att några av de allra bästa löparna i världen väljer att åka på Madshus utrustning. Vi brinner för att leverera den bästa skidutrustningen som finns på marknaden skriver Madshus i pressmeddelandet.

Emil Hegle Svendsen, som har varit med på Super Nano skidsko-projektet från början, är övertygad om att Super Nano-skidskon är en viktig del av hans framgång.

– Revolutionen kom egentligen för flera år sedan när jag testade prototypen av Super Nano-skidskon för första gången. Det är fantastiskt hur mycket fart och "drive" du får ut av den här skidskon. Det ger mig självförtroende och tro på att jag gjorde ett bra val av utrustning för många år framöver, säger Svendsen om skidskorna.

– Efter att jag började åka med de här skidskolan har jag tagit flera VM-medaljer och många pallplatser i världscupen, säger Svendsen vidare.

Super Nano har extremt god kraftöverföring. Den har 47% mer vridstyvhet och 10% styvare framåtflex. Modellen har också överlägsen stabilitet och passform, samt en 3D gjuten kolfibersula som möjliggör direkt kraftöverföring till skidorna och farten i spåret.

didrik_madshus.jpg
Didrik Tönseth, som var allra snabbast på gårdagens jaktstart i Lillehammer, är en annan åkare som också bytt till Madshus skidskor.  FOTO: NordicFocus.

Siste nyheter

Svenska landslagets vallachef Petter Myhlback börjar bli tveksam till om någon testapparat för att kolla fluor på skidorna blir klar till kommande säsong. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Blir det verkligen något fluorförbud i vinter?

Fler och fler röster höjs för att internationella skidförbundet, FIS och internationella skidskytteförbundet, IBU, ska skjuta på fluorförbudet. Detta givetvis med tanke på att det ännu inte kunna visa...
Eirik Torbjørnsen från Birken och Bård Bakke från Salomon är glada över att de signerat ett samarbetsavtal fram till 2025. FOTO: Salomon.

Salomon och Birken blir samarbetspartners

Salomon och Birken har i dag signerat ett samarbetsavtal fram till 2025. Birken skifestival, som med Birkenbeinerrennet ingår i Visma Ski Classics, är en deltävlingarna i nya Grand Classics. – Vi är ...