Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Johan Edin var tvåa i prologen men kämpade sedan med skidor som inte gick perfekt. Men trots utebliven finalplats blev det en VM-plats. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Johan Edin var tvåa i prologen men kämpade sedan med skidor som inte gick perfekt. Men trots utebliven finalplats blev det en VM-plats. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Johan Edin närmast chockad över VM-platsen

IFK Mora SK:s Johan Edin trodde att VM-platsen försvann all världens väg när han missade SM-finalen i sprint.
Men den stora besvikelsen byttes i glädje och chock när Rikard Grip talade om för honom att han var klar för VM strax innan presskonferensen där truppen presenterades.

– Jag trodde allt var kört. Vilken överraskning att jag ändå kom med till VM, berättar en omtumlad Edin.

Nu blir det uppladdning i Vålådalen inför VM för Johan. Han kör där uppladdningen tillsammans med Teodor Peterson och Lars Nelson som också de hoppar höghöjdsuppladdningen i Italien. Även Emil Jönsson kommer att ladda på svensk mark, men han håller till i Grövelsjön.

– Jag hade riktigt bra skidor i prologen och det kändes bra. Men i kvarten frös det under från start. Då var det bara att göra det bästa av det men jag höll på att ramla några gånger men då klarade jag mig vidare i alla fall.

Till semifinalen vallades Johans skidor om, precis som Emil Jönssons. Duon fick samma vallning av Moras vallateam och Jönsson skidor funkade bra men inte Johans.

– Då frös det inte i men jag kände direkt på startrakan att skidorna sög. Jag fick kämpa direkt. Jag fösökte kriga men när man tappar utför så går det inte. In på upploppet hade jag gett upp allt, berättar Johan.

Men en timme senare är Johan VM-åkare. En av sex från IFK Mora SK som därmed är den klubb med flest åkare till Falun.

Förbundskaptenen Rikard Grip motiverar sin uttagning av Edin så här:

– Johan trodde nog inte han skulle få det besked han fick när vi satte oss idag. Jag förstår hans frustration när han inte hade materialet idag. Men såna faktorer försöker vi ha med oss i bedömningarna.

– Den här säsongen har han varit väldigt kvalstabil. Vilket vi ärligt har slitit med bland övriga åkare i. Det har gjort att han också fick den sista platsen.

 

Senaste nyheterna

Britta Johansson Norgren är ute efter revansch och nya segrar i Visma Ski Classics kommande vinter. FOTO: Visma Ski Classics/Magnus Östh.

Johansson Norgren vill ha revansch

Britta Johansson Norgren, Lager 157 Ski Team, hade chansen att vinna Visma Ski Classics totalt för sjätte säsongen i rad i vintras. Köldskadorna hon fick på säsongens första lopp, Engadin La Diagonela...
Det blir fler och fler damåkare i Visma Ski Classics. När säsong XI sammanfattas så är 33 procent av Pro Teamens åkare damer.

Rekordmånga damåkare i Visma Ski Classics

När Visma Ski Classics säsong XI sammanfattas kan vi dra slutsatsen att andelen damåkare i Pro Touren ökar. Nu är 33 procent av Pro Teamens åkare damer - mer än någonsin tidigare och det är ett nytt r...