Johan Edin var tvåa i prologen men kämpade sedan med skidor som inte gick perfekt. Men trots utebliven finalplats blev det en VM-plats. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Johan Edin var tvåa i prologen men kämpade sedan med skidor som inte gick perfekt. Men trots utebliven finalplats blev det en VM-plats. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Johan Edin närmast chockad över VM-platsen

IFK Mora SK:s Johan Edin trodde att VM-platsen försvann all världens väg när han missade SM-finalen i sprint.
Men den stora besvikelsen byttes i glädje och chock när Rikard Grip talade om för honom att han var klar för VM strax innan presskonferensen där truppen presenterades.

– Jag trodde allt var kört. Vilken överraskning att jag ändå kom med till VM, berättar en omtumlad Edin.

Nu blir det uppladdning i Vålådalen inför VM för Johan. Han kör där uppladdningen tillsammans med Teodor Peterson och Lars Nelson som också de hoppar höghöjdsuppladdningen i Italien. Även Emil Jönsson kommer att ladda på svensk mark, men han håller till i Grövelsjön.

– Jag hade riktigt bra skidor i prologen och det kändes bra. Men i kvarten frös det under från start. Då var det bara att göra det bästa av det men jag höll på att ramla några gånger men då klarade jag mig vidare i alla fall.

Till semifinalen vallades Johans skidor om, precis som Emil Jönssons. Duon fick samma vallning av Moras vallateam och Jönsson skidor funkade bra men inte Johans.

– Då frös det inte i men jag kände direkt på startrakan att skidorna sög. Jag fick kämpa direkt. Jag fösökte kriga men när man tappar utför så går det inte. In på upploppet hade jag gett upp allt, berättar Johan.

Men en timme senare är Johan VM-åkare. En av sex från IFK Mora SK som därmed är den klubb med flest åkare till Falun.

Förbundskaptenen Rikard Grip motiverar sin uttagning av Edin så här:

– Johan trodde nog inte han skulle få det besked han fick när vi satte oss idag. Jag förstår hans frustration när han inte hade materialet idag. Men såna faktorer försöker vi ha med oss i bedömningarna.

– Den här säsongen har han varit väldigt kvalstabil. Vilket vi ärligt har slitit med bland övriga åkare i. Det har gjort att han också fick den sista platsen.

 

Senaste nyheterna

Fem unga åkare har tagits ut till Lager 157 Ski Team:s ungdomslag.

Fem åkare in i Lager 157 Ski Team:s ungdomslag

Intresset för att vara en del av Lager 157 Ski Team:s nya ungdomslag var jättestort. Av de dryga 60-talet intresserade har nu följande fem åkare valts ut: Anton Eriksson, Sollefteå skidor, Jonatan St...
Rikard Grip delar ut utmärkelsen Årets rookie till Stina Nilsson. FOTO: Håkan Blidberg.

Stina Nilsson Årets rookie!

Varje år delar svenska Svenska Skidskytteförbundet ut priset ”Årets rookie” till en aktiv skidskytt som tagit stora steg framåt i sin karriär under säsongen som gått. I år tilldelas priset en minst s...
Skidskyttelandslaget huvudtränare Johannes Lukas tillsammans med Sebastian Samuelsson och Martin Ponsiluoma redo för test. FOTO: Svenska Skidskytteförbundet.

Mittuniversitetet blir skidskyttets exklusiva testanläggning

Ett nytecknat samverkansavtal mellan Mittuniversitetet och Svenska Skidskytteförbundet säkerställer att Skidskyttelandslaget får tillgång till Mittuniversitetets spetskompetens avseende tester och for...