Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Charlotte Kalla och de andra Piteå Elit-åkarna hade bra fart med Skigo-valla under skidorna vid SM i Ånnaboda. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.
Charlotte Kalla och de andra Piteå Elit-åkarna hade bra fart med Skigo-valla under skidorna vid SM i Ånnaboda. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Guldläge för Skigo!

Först Charlotte Kallas superkross i skiathlon, sedan ett helt överlägset stafettguld tillsammans med Magdalena Pajala och Jennie Öberg, toppat med ännu en ”Kalla-kross” på 10 km fristil - Skigo är hemligheten bakom Piteå Elits superskidor under den SM-veckan i Örebro!
– Fantastiskt kul att det gått så bra för tjejerna, samtidigt är det en viktig framgång för oss att Piteå Elit valt att ha våra produkter under skidorna, säger Christer Majbäck, vd för Skigo.

Att Skigo haft stora framgångar på såväl OS som VM tidigare är ingen hemlighet. Det kirunabaserade företaget med förre landslagsåkaren Christer Majbäck i spetsen dominerar idag den svenska vallamarknaden. Skigo har idag en marknadsandel på 50 procent och fortsätter att växa!

Skigo har de senaste säsongerna etablerat sig som det starkaste vallamärket i världscupen och med ett VM på programmet den här säsongen pågår ett intensivt utvecklingsarbete av nya, möjliga ”guldprodukter”.

Senast i samband med världscupen i Rybinsk för en dryg vecka sedan kunde Majbäck och hans kollegor inkassera ytterligare en framgång då Jennie Öberg vann sprinten överlägset med Skigos nyutvecklade, superlätta racingstavar!

– Materialet har oerhört stor betydelse när det gäller kampen om medaljer och intresset för våra produkter är jättestort inför VM i Falun. Inte minst norrmännen står i kontinuerlig kontakt med oss och är väldigt nyfikna på vad vi har på gång, de har ju Sotji-OS i färskt minne, säger Christer.

 Något speciellt på gång?
– Så mycket kan jag väl säga att det finns en del spännande saker som våra kemister arbetar med just nu och som vi hoppas mycket på, sedan får VM visa hur det går…

 

Siste nyheter

pod_novak

Podcast med Max Novak

I senaste avsnittet av Visma Ski Classics podcast, Livigno2Levi, intervjuas Max Novak, Team Ramudden. Max vann Visma Ski Classics ungdomstävling förra vintern. Podden finns på Spotify och där du hitta...