Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Bill Impola möter brorsan Jack i Västgötaloppet på söndag. Här är Bill i ledningen på La Diagonela, innan den snöpliga felåkningen. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.
Bill Impola möter brorsan Jack i Västgötaloppet på söndag. Här är Bill i ledningen på La Diagonela, innan den snöpliga felåkningen. FOTO: Johan Trygg/Längd.se.

Bill Impola utmanar brorsan i Västgötaloppet

Bästa svensk i den internationella långloppscupen Swix Ski Classic, Bill Impola, Team Coop, står på startlinjen när långloppet Västgötaloppet Skidor går av stapeln i Ulricehamn på söndag.
Ett lopp som kan sluta med en brödrakamp då Bill bland andra möte lillebror Jack Impola, som efter två deltävningar leder den svenska långloppscupen Björn Dählie Ski Challenge.

Västgötaloppet Skidor är södra Sveriges största långlopp och officiellt seedningslopp till Vasaloppet. Arrangemanget pågår hela helgen och avslutas med tävlingen över 42 km som är den tredje deltävlingen i svensk långloppscupen.

– Vi ser att flera av toppåkarna i den internationella långloppscupen är intresserade av att köra Västgötaloppet Skidor men efter ett tufft tävlingsschema under januari blir det dagsformen som avgör om de kommer till start, berättar tävlingsledare Lennart Cedervärn.

Och formbesked har Bill Impola verkligen visat, senast med en åttondeplats i König Ludwig Lauf men också med solokörningen i La Diagonela som dock slutade med en felkörning.

– Att Bill kommer gör att alla deltagare i loppet får en verklig värdemätare inför Vasaloppet. Sen hoppas vi förstås att vårt eget hemmahopp Oskar Svärd, Tvärreds IF och Team Coop är pigg till helgen så att vi kan få se en fight av internationella mått i spåren på Lassalyckan, avslutar Cedervärn.

Västgötaloppet är ett av Sveriges äldsta och mest klassiska långlopp på skidor, ett mycket populärt seedningslopp till Vasaloppet och Tjejvasan. Vinterhelgens långlopp är en del av den svenska långloppscupen Björn Dählie Ski Challenge. 2014 utökades Västgötaloppet med ett långlopp på mountainbike som ingår i den svenska långloppscupen Mitsubishi MTB Challenge och är seedningsgrundande till CykelVasan. Loppen arrangeras i Ulricehamn av Tvärreds IF, Ulricehamns IF och Äspereds IF.

 

Siste nyheter

Johan Eriksson med Auklandbron i bakgrunden. FOTO: Vasaloppet/Alexander Winther.

Johan Eriksson är tillförordnad VD för Vasaloppet

Vasaloppets utvecklingschef Johan Eriksson har utsetts till tillförordnad VD för Vasaloppet. En post han kommer att inneha åtminstone det kommande halvåret. Närmast på programmet står den digitala va...