Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Topp tre på Västgötaloppet Tjejer. Amilia Björklund, Göteborgs Skidklubb, Malin Eriksson, Tranemo IF, Lena Hilmersson, Göteborgs Skidklubb. FOTO: Västgötaloppet.
Topp tre på Västgötaloppet Tjejer. Amilia Björklund, Göteborgs Skidklubb, Malin Eriksson, Tranemo IF, Lena Hilmersson, Göteborgs Skidklubb. FOTO: Västgötaloppet.

Malin Eriksson vann Västögtaloppet Tjejer

Västgötaloppets vinterhelg inleddes på lördagsmorgonen med Västgötaloppet Tjejer.
Loppet som lockade drygt 120 tjejer avgjordes över tre varv på den 6 kiloemetr långa konstsnöbanan på Lassalyckan i Ulricehamn. Segrade gjorde Malin Eriksson, Tranemo IF.

Malin Eriksson tog initiativet reda från start och drog ifrån övriga fältet redan på första varvet. Ett försprång som hon lyckades förvalta hela loppet och i mål var differensen en minut och 15 sekunder till Amilia Björklund som i sin tur slog klubbkamraten Lena Hilmersson, Göteborgs Skidklubb, med fyra sekunder.

Västgötaloppet Tjejer är officiellt seedningslopp till TjejVasan och många tjejer i fältet tog tillfället i akt att prova utrustning och form i terrängen runt Lassalyckan.

Västgötaloppet är ett av Sveriges äldsta och mest klassiska långlopp på skidor, ett mycket populärt seedningslopp till Vasaloppet och Tjejvasan. 2014 utökades Västgötaloppet med ett långlopp på mountainbike som ingår i den svenska långloppscupen Mitsubishi MTB Challenge och är seedningsgrundande till CykelVasan. Loppen arrangeras i Ulricehamn av Tvärreds IF, Ulricehamns IF och Äspereds IF.

malin_eriksson_vtjejer.jpg

Malin Eriksson, Tranemo IF,spurtar in som segrare i Västgötaloppet Tjejer 2015. FOTO: Västgötaloppet.

 

Siste nyheter

Johan Eriksson med Auklandbron i bakgrunden. FOTO: Vasaloppet/Alexander Winther.

Johan Eriksson är tillförordnad VD för Vasaloppet

Vasaloppets utvecklingschef Johan Eriksson har utsetts till tillförordnad VD för Vasaloppet. En post han kommer att inneha åtminstone det kommande halvåret. Närmast på programmet står den digitala va...