Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
Bob Impola anför tätklungan I Västgötaloppet Skidor 2015. Marcus Johansson och Gabriel Thorn följer närmast. FOTO: Västgötalopet.
Bob Impola anför tätklungan I Västgötaloppet Skidor 2015. Marcus Johansson och Gabriel Thorn följer närmast. FOTO: Västgötalopet.

Impola-dubbel i Västgötaloppet

Efter en rafflande tävling där ledningen växlade flera gånger under loppet kunde Bob Impola, SK Bore, rycka ifrån fältet och vinna Västgötaloppet Skidor 2015, den tredje deltävlingen i svenska långloppscupen Björn Dählie Ski Challenge.

Trots att långloppsstjärnan Bill Impola tvingades ställa in sin start i Västgötaloppet Skidor på grund av en förkylning blev det ändå succé för familjen Impola i loppet. Tvillingbröderna Bob och Jack representerade familjen med den äran med första och andra plats i loppet.

Efter ett rafflande strid över 42 km kunde Bob Impola vinna före brorsan Jack Impola, båda SK Bore, och Marcus Johansson, Ulricehamns IF.

Med fina förhållanden i Västgötaloppsarenan på Lassalyckan i Ulricehamn blev det körning direkt från start när de 450 deltagarna i loppet gav sig ut på de sju varven på en sex kilometer lång konstsnöbana.

Tidigt i loppet bildades en tätkvartett där Jack Impola, som leder den svenska långloppscupen, ryckte ifrån efter den första milen och fick en lucka. Den jagande klungan anförd av Marcus Johansson fångade snabbt in honom men överraskades då av ett nytt ryck, nu från brodern Bob Impola som snabbt fick en lucka som successivt växte fram till sista milen och därifrån kunde förvaltas till en seger i mål.

Västgötaloppet är ett av Sveriges äldsta och mest klassiska långlopp på skidor, ett mycket populärt seedningslopp till Vasaloppet och Tjejvasan. Vinterhelgens långlopp är en del av den svenska långloppscupen Björn Dählie Ski Challenge. 2014 utökades Västgötaloppet med ett långlopp på mountainbike som ingår i den svenska långloppscupen Mitsubishi MTB Challenge och är seedningsgrundande till CykelVasan. Loppen arrangeras i Ulricehamn av Tvärreds IF, Ulricehamns IF och Äspereds IF.

 

 

Siste nyheter

Johan Eriksson med Auklandbron i bakgrunden. FOTO: Vasaloppet/Alexander Winther.

Johan Eriksson är tillförordnad VD för Vasaloppet

Vasaloppets utvecklingschef Johan Eriksson har utsetts till tillförordnad VD för Vasaloppet. En post han kommer att inneha åtminstone det kommande halvåret. Närmast på programmet står den digitala va...